Normaal gesproken zet je anthurium snijbloemen in een vaas, en een anthurium potplant in een plantenpot. Maar wist je ook dat je een anthurium kamerplant op water kunt zetten? Dit ziet er mooi uit én het brengt voordelen met zich mee voor mensen die hun planten vaak water vergeten te geven. In dit artikel leggen we uit hoe je een anthurium kamerplant op water maakt.

Pootjebaden

Om de anthurium kamerplant op water te zetten, neem je de plant uit de pot en schud je de grond zo veel mogelijk uit de kluit weg. Door daarna met je vingers door de wortels te woelen haal je nog meer aarde weg. Spoel dan onder de kraan de rest van de aarde weg in een emmer. Daarna kan de plant in een vaas die je vult met (regen) water tot de wortels helemaal onder staan. Regenwater vinden planten veel lekkerder dan kraanwater. Dit water is zachter en bevat minder kalk en zouten en dat is beter voor je planten. Zo heb je een hele hippe versie van de plant. Het ziet er leuk en trendy uit en je kan ook nog eens de wortels zien groeien.

Een anthurium kamerplant op water: zo doe je dat

Kamerplant op water

Via wortels van een plant worden de voedingsstoffen en water opgenomen. Het is een prachtig netwerk aan slierten en stengels. Zo mooi dat je het eigenlijk best mag zien. Door de wortels schoon te spoelen en in een laagje water te zetten, is het nog mogelijk ook. Met de voeten helemaal in het water kan de plant weken blijven staan. Geef pas weer water als de wortels niet meer geheel zijn bedekt.

Benieuwd hoe je de anthurium het beste kunt verzorgen? Hier lees je alle verzorgingstips.