Normaal gesproken zet je anthurium snijbloemen in een vaas, en een anthurium potplant in een plantenpot. Maar wist je ook dat je een anthurium op water kunt zetten? Dit ziet er mooi uit én het brengt voordelen met zich mee voor mensen die hun planten vaak water vergeten te geven. In dit artikel leggen we uit hoe je een anthurium kamerplant op water maakt.

Lees ook: Inspiratie: de anthurium plant op water in 3 verschillende interieurs

Een anthurium op water

Hydroponie is een vorm van hydrocultuur. Dat betekent dat je planten laat groeien in water, in plaats van hydrokorrels. Een van de vormen van hydroponie is het uitspoelen van de wortels en de plant in water zetten. Daar is de anthurium erg geschikt voor! Benieuwd welke planten nog meer op water kunnen groeien? Dat lees je in dit artikel.

Een stappenplan

Om een anthurium op water te zetten, neem je de plant uit de pot en schud je de grond zo veel mogelijk uit de kluit weg. Door daarna met je vingers door de wortels te woelen haal je nog meer aarde weg. Spoel onder de kraan de rest van de aarde weg boven een emmer. Daarna kan de plant in een vaas of grote put, die je vult met (regen)water. Zorg ervoor dat de wortels helemaal onder water staan, en je bent klaar! Veel planten vinden regenwater lekkerder dan kraanwater. Dit water is zachter en bevat minder kalk en zouten en dat is beter voor je planten.

Zo heb je een hele hippe versie van de plant. Het ziet er leuk en trendy uit en je kan ook nog eens de wortels zien groeien! Je kunt trouwens ook een anthurium stekken op water. Lees daar alles over in dit artikel.

Een anthurium kamerplant op water: zo doe je dat

Anthurium op water verzorging

Door de wortels schoon te spoelen en in een laagje water te zetten, kan de plant weken blijven staan. Geef pas weer water als de wortels niet meer geheel bedekt zijn. Via de wortels van een plant worden de voedingsstoffen en water opgenomen. Het is een prachtig netwerk aan slierten en stengels. Zo mooi dat je het eigenlijk best mag zien!

Benieuwd hoe je de anthurium het beste kunt verzorgen? Hier lees je alle verzorgingstips.