De anthurium snijbloem is ontzettend divers, ze komt in verschillende vormen, kleuren en patronen. En dat maakt haar de ideale bloem voor de aankleding van een bruiloft. Er is namelijk altijd wel een variant te vinden die perfect in het thema van de bruiloft past. Om je dat te laten zien, zetten we een aantal ideeën op een rij om een floral bruiloft met anthurium bloemen te creëren.

Bruidsboeket

Het meest voor de hand liggend is het bruidsboeket. Hierin zal de anthurium door haar vorm en kleur een echte eyecatcher zijn!

Floral bruidsboeket met anthurium bloemen
Foto: RAW Estudio Floral

Lees ook: 5x inspiratie voor een kleurrijk anthuriumboeket

Op tafel

Kleine vaasjes met bloemen zorgen voor zoveel gezelligheid aan tafel! Let er wel op dat ze echt klein zijn, zodat ze naast al het servies, bestek en glazen nog op tafel passen én je gasten elkaar over de tafel nog kunnen aankijken.

Floral bruiloft met anthurium snijbloemen op tafel
Foto: RAW Estudio Floral

Naamkaartjes

Een tafelsetting wordt niet altijd meer gebruikt op bruiloften, maar het kan ook een aanvulling op de decoratie zijn. Doordat de anthurium snijbloem zo’n stevige steel heeft, is ze perfect te gebruiken voor het maken van naamkaartjes.

Bruiloft naamkaartjes anthurium bloemen
Foto: RAW Estudio Floral

Stoeldecoratie

Hierbij geldt ook dat de anthurium snijbloem vanwege haar stevige steel erg geschikt is om te gebruiken als stoeldecoratie. Zoals je op onderstaande foto ziet, zit er aardig wat touw om de steel heen om ‘m vast te maken. En niet elke bloem kan dat hebben!

Bruiloft bloemen decoratie op stoel
Foto: RAW Estudio Floral
Bruiloft bloemen decoratie op stoel
Foto: RAW Estudio Floral

Aan tafel van het bruidspaar

Als het bruidspaar een plekje vooraan heeft om naar al hun gasten te kunnen kijken, kun je de andere kant van de tafel mooi versieren. Daar gaat immers niemand zitten. Verbloem de lege tafelrand bijvoorbeeld met een combinatie van een mooi gekleurd doek, bladgroen, en anthurium bloemen.

Tafel decoratie bruiloft trends 2019
Foto: RAW Estudio Floral

Lees ook: Bloemschikken 2.0: zo zet je een boeket mooi neer

Floral wandelement

Is er een plek ingericht als photobooth? Dan is het gaaf om daar een wandelement vol bloemen als achtergrond op te hangen. Dit is een instant Instagram-worthy plekje en zorgt gegarandeerd voor veel mooie foto’s. Een ander idee is om zo’n wandelement bij de ceremonie hangen. Dit zorgt voor veel sfeer én prachtige foto’s van de ceremonie en van het ja-woord.

Foto: RAW Estudio Floral

Zo creëer je een floral bruiloft met anthurium bloemen! Meer inspiratie nodig? Bekijk dan dit Pinterest bord!