Soms loop je ergens binnen en dan voelt het meteen goed. Je kunt niet echt aanstippen waardoor dat komt, het is gewoon een gevoel. Herkenbaar? Grote kans dat het door het gebruik van kleur komt! Kleur geeft leven aan een ruimte en bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je interieur. En daar kunnen planten bij helpen! Lees verder voor 6 voorbeelden van het effect van kleur in een ruimte.

Het effect van kleur in een ruimte

De kleuren van planten kunnen helpen om van elke ruimte je lievelingsruimte te maken. Met kleur kun je namelijk iets accentueren of juist laten wegsmelten in de omgeving. Kleuren hebben dus een belangrijke invloed op de ruimtelijke ervaring. Maar daarnaast kan kleur ook een impact hebben op de gemoedstoestand. Door warme kleuren te gebruiken, creëer je een intieme sfeer en wordt de ruimte optisch kleiner. Lichte kleuren geven juist meer ruimte.

Lees ook: 3 tips om zonder grote veranderingen meer kleur in huis te brengen

Rood

Rood is de kleur van passie, energie, vuur en levenskracht. Perfect om een ruimte een warme of intieme sfeer te geven. Het is ook een pittige en activerende kleur. Let op: te veel rood kan nervositeit en vermoeidheid opwekken.

Foto: Styled by Sabine

Oranje

Oranje zorgt voor een warm, open en gezellig gevoel. Het is een opwekkende en euforische kleur, die voor nieuwe energie zorgt. Maar ook hierbij geldt: gebruik oranje met mate.

Foto: Styled by Sabine

Geel

Geel is vrolijk, zonnig en geeft energie. Het is een stimulerende kleur die vaak wordt gebruikt om donkere ruimtes op te frissen.

Foto: Enter my Attic

Bruin

Bruin zorgt voor een gevoel van veiligheid, duurzaamheid, stabiliteit en comfort. Het maakt je ontspannen. Het is de ideale kleur voor de woonkamer en badkamer!

Paars

Paars oogt mysterieus en symboliseert het intellect en spiritualiteit. Deze kleur is dus ideaal voor een meditatie- of studieruimte.

Blauw

Blauw staat voor inspiratie en intuïtie. De koele kleur maakt onze geest helder en in balans, wat het een geschikte kleur voor een werk- of slaapkamer maakt.

Lees ook: De beste kleuren voor je thuiskantoor in de vorm van bloemen & planten