Anthurium snijbloemen zijn op zichzelf al prachtig en hebben eigenlijk niks meer nodig. Een aantal bloemen in een mooie hoge vaas en je bent klaar! Toch is het leuk om af en toe te spelen met het combineren van verschillende bloemen. Daarom geven we in dit artikel twee opties voor het combineren van de snijanthurium met andere snijbloemen. Lees snel verder voor inspiratie!

Snijanthurium met andere snijbloemen combineren

Anthurium en Cymbidium

De Cymbidium behoort tot de grootste groep planten ter wereld: de orchidee. Maar lang niet elke soort is geschikt als snijbloem! De Cymbidium gelukkig wel. Je herkent deze prachtige snijorchidee aan de lange tak en de bloementoorts met rode, paarse, roze, oranje, gele, groene of tweekleurige bloemen. De Cymbidium heeft veel overeenkomsten met de anthurium: beide bloemen hebben sterke stelen, zijn lang houdbaar en uniek. Een mooie match dus!

snijanthurium met andere snijbloemen
Foto’s: Remade With Love

Zowel de anthurium als de Cymbidium gaan lekker lang mee. Snijd de stelen schuin af, zet ze in een schone vaas en ververs het water wekelijks. Zo kun je misschien wel vijf weken van dit arrangement genieten!

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat anthurium snijbloemen nog langer mooi blijven

Anthurium en groene takken

Met haar opvallende kleuren en grote bloemen staat de anthurium graag in de spotlight. Met de Cymbidium moet ze die aandacht verdelen. Wil je liever dat alle aandacht naar de anthurium snijbloemen gaat? Combineer ze dan met groene takken, zoals eucalyptus of varen. Dit zorgt voor een leuk contrast tussen de groene bladeren en kleurrijke bloemen.

Foto: Anthura

Lees ook: 3 tips om (nog) beter in bloemschikken te worden