Anthuriums zijn sterke snijbloemen met een unieke lange houdbaarheid. Zo hebben ze een vaasleven van minimaal twee weken! En hier heeft de bloem niet veel voor nodig. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om anthurium snijbloemen nog langer mooi te houden. Die lees je in dit artikel!

Lees ook: Anthurium snijbloemen in 3 totaal verschillende interieurs

Anthurium bloemen nog langer mooi houden

Een schone vaas

Van mooie bloemen wordt iedereen blij, toch? Minder blij worden we als deze bloemen na een week al gaan hangen. Gelukkig heb je dat met anthurium snijbloemen niet. Die staan minimaal twee weken mooi in de vaas! Begin daarvoor met een schone vaas en vul die met water. Snijbloemenvoedsel is niet nodig, maar als je de anthurium combineert met andere bloemen kun je het wel gebruiken. Snijd 5 cm van de onderkant van de stelen af en zet de bloemen erin!

 

Foto: PRCHTG

De beste standplaats

Als de anthurium snijbloemen eenmaal mooi in de vaas staan, ga je op zoek naar de beste standplaats in huis. Ze staan liefst zo licht mogelijk, maar niet in direct zonlicht. Houd ze uit de buurt van tocht en rijp fruit, en zet ze ook niet dichtbij een radiator.

Anthurium snijbloemen onderhouden

Om anthurium snijbloemen nog langer mooi te houden, ververs je het water in de vaas ongeveer één keer per week. En als je dan toch bezig bent, snijd dan ook meteen een cm schuin van de stelen af. Zo kunnen ze weer extra veel water opnemen en gaan de bloemen nog langer mee!

anthurium snijbloemen nog langer mooi
Foto: PRCHTG

Lees ook: Bloemschikken 2.0: zo zet je een boeket mooi neer