Anthuriums zijn een van de langstbloeiende kamerplanten, waardoor je extra lang van ze kunt genieten. Maar daarvoor moeten ze wel op de goede manier worden verzorgd. Een belangrijk onderdeel daarvan is de juiste standplaats. Benieuwd waar een anthurium moet staan? In dit artikel delen we 4x de beste standplaats voor je kamerplant!

Waar moet een anthurium staan?

Zet een anthurium het liefst op een lichte plek, want op een te donkere plek produceren ze minder bloemen. Een standplaats met daglicht is ideaal, maar liever niet in direct zonlicht want dan kunnen de bladeren een bruine of gele gloed krijgen. Produceert de anthurium groene bloemen? Dan krijgt-ie te weinig zonlicht. Omdat de anthurium uit de tropen komt, is het een echte warmteliefhebber. Zorg daarom voor een minimale temperatuur van 16°C, maar liever tussen de 20°C en de 22°C. Houd ze uit de buurt van tocht en plaats ze niet te dicht op een hete radiator.

4x de beste standplaats voor een anthurium plant

De badkamer

Anthuriums houden van een hoge luchtvochtigheid, dus de badkamer is een plek waar deze plant zich helemaal thuis voelt. Let er wel op dat de kamerplant in indirect zonlicht staat, want door te weinig licht zal de plant minder snel nieuwe bloemen produceren. Zitten er geen ramen in je badkamer? Zet je plant dan af en toe op een andere plek.

De slaapkamer

Planten hebben een ontspannende werking, wat ervoor zorgt dat je beter slaapt. De grootste oorzaak van slapeloosheid is namelijk stress. En uit onderzoek is gebleken dat je minder stress hebt als je veel tijd in de natuur doorbrengt. Dus halen we de natuur naar binnen met een mooie collectie anthuriums! Een andere reden dat anthuriums goed voor de slaapkamer zijn, is dat ze de vochtigheidsgraad verhogen. Hierdoor is er minder kans op luchtweginfecties of irritaties van de luchtwegen.

Foto: Seven Couches

De woonkamer

De woonkamer is waarschijnlijk de plek in huis waar je de meeste vrije tijd spendeert. Daarom is het wel zo leuk om daar ook een anthurium neer te zetten! Meestal komt er in de woonkamer ook veel daglicht binnen, wat het de perfecte standplaats voor een anthurium maakt. Pas wel op met tocht en zet de kamerplant niet te dicht bij een hete radiator.

Op kantoor

Wist je dat de luchtkwaliteit op kantoor vaak slechter is dan de buitenlucht? Dit komt veelal door vluchtige stoffen uit meubels, kleding, vloerbedekking, verf en printers. En een slecht binnenklimaat wordt steeds vaker genoemd als oorzaak van gezondheidsklachten zoals concentratieproblemen, huidklachten, hoofdpijn en aandoeningen aan de longen. Gelukkig blijkt uit onderzoek dat planten een positief effect hebben op de luchtkwaliteit. Anthuriums zijn luchtzuiverende planten: ze zuiveren de lucht van giftige stoffen en scheiden zelfs stoffen af die schimmels en virussen doden. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat planten ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren, ze je creativiteit een boost geven en voor rust zorgen.

Lees ook: Zo fleur je je thuiswerkplek op met kleurrijke anthuriums

Foto: Diyou