Heb je een aantal mooie anthurium bloemen in huis, maar is een bloemstengel geknakt? Geen zorgen, dit hoeft niet het einde van de bloem te betekenen. Dus gooi ‘m zeker niet weg! In dit artikel delen we twee creatieve oplossingen voor een geknakte anthurium bloemstengel. Zo kun je de bloem gewoon hergebruiken!

Wat te doen met een geknakte anthurium bloemstengel

Anthurium bloemen staan bekend om hun langdurige bloei. Zo kunnen ze wel drie weken mooi in de vaas staan! Dit komt mede door de stevige steel. Toch kan het gebeuren dat een bloemstengel per ongeluk knakt. Maar ook dan houdt de bloem zelf het nog lang vol. Je moet er alleen even een andere bestemming dan een grote vaas voor vinden! We geven je twee ideeën om de anthurium op een creatieve manier te hergebruiken.

Optie 1: in een mini boeketje

Zoek een klein vaasje, snijd de steel van de anthurium boven de beschadiging af en zoek er een aantal andere bloemetjes of groen bij. Zo maak je er een mini boeketje van. Leuk voor op de wc, in de keuken of in de badkamer!

@anthuriuminfo

What to do with a broken flower stem! #flowers #anthurium #flowerhack #brokenflower

♬ original sound – Brittney Saunders

Optie 2: bloemen op water

Is de bloemstengel net onder de bloem geknakt? Snijd ‘m dan net onder de bloem af. Als je er een aantal hebt, kun je ze in een glazen schaal met water leggen. Zo maak je er een mooi decorstuk van!

@anthuriuminfo

Wait till you see the end result! #anthurium #flowerarrangement #flowersonwater

♬ muerto gang – qubelly🗽

Lees ook: 5 leuke weetjes over de anthurium die je vast nog niet kende