De Anthurium, ook wel bekend als de flamingoplant, is een prachtige kamerplant en snijbloem die bekend staat om z’n opvallende kleuren en unieke vormen. Maar wist je dat er nog veel meer te ontdekken valt over deze exotische plant? In dit artikel delen we 5 leuke weetjes over de anthurium!

5 leuke weetjes over de anthurium

De bloem van een anthurium

Je zou denken dat het opvallende gekleurde blad van een anthurium de bloem is, maar dat is niet het geval. De spadix is de werkelijke bloem! Dat is de kolf, waar hele kleine bobbeltjes op zitten. Het gekleurde schutblad heeft als functie de bloem te beschermen.

Foto: Amazone Plants

Anthuriums in de tuin

De potanthurium staat bekend als een kamerplant, maar je kunt ‘m ook buiten zetten! ’s Zomers, als de temperaturen tropisch zijn, kan een anthurium prima buiten staan. Liever niet in direct zonlicht, want dan kunnen de bladeren verbranden. Let ook op tot hoever de temperatuur ’s nachts daalt. Wordt het een koude nacht, zet je plant(en) dan even binnen.

Lees ook: 3 tips om je tuin een makkelijke make-over te geven

Geen match met eucalyptus

Hoewel eucalyptus mooi groen is om te combineren met anthurium bloemen, moet je wel uitkijken met deze combinatie. Eucalyptus kan de anthurium namelijk negatief beïnvloeden. Zorg er dus altijd voor dat je verse Eucalyptus hebt.

Pas op met floral foam

Wil je een leuke DIY met anthuriums gaan maken? Let dan even op met floral foam, want hier kan een anthurium bloem niet goed tegen. De steel raakt daardoor verstopt, wat de houdbaarheid van de bloem verkort. En dat is natuurlijk zonde! Wat je wel kunt doen is de DIY voor een bepaalde avond of event maken, en de stelen daarna een stukje afknippen en in water zetten.

De groene anthurium

Er is ook een groene anthurium potplant: de clarinervium. De opvallende bladeren van deze plant trekken direct de aandacht. Ze zijn hartvormig, donker van kleur, voelen fluweelzacht aan en hebben een bijzondere aderstructuur.

weetjes over de anthurium
Foto: Bloemenbureau Holland

Lees ook: Endless anthurium: dit zijn de verschillende vormen van de anthurium