De anthurium clarinervium is een echte aandachtstrekker. Dankzij de grote, donkere bladeren met opvallende nerven wordt je blik er gewoon naartoe getrokken. Hij is ook heel anders dan andere anthuriums, die felgekleurde bloemen hebben. Benieuwd naar deze bijzondere kamerplant? Lees dan snel verder voor z’n achtergrond, leuke weetjes en verzorgingstips!

De anthurium clarinervium

De anthurium clarinervium is lid van de Araceae-familie en heeft zijn oorsprong in de tropische regenwouden van Mexico. Wat deze plant zo bijzonder maakt, zijn de opvallende hartvormige bladeren met heldere nerven die lijken op aders. Deze grijs-witte nerven creëren een prachtig contrast met het diepgroene blad, waardoor de plant een waar kunstwerk lijkt. Hier komt de bijnaam ‘aderplant’ dan ook vandaan.

Een aantal leuke weetjes over de anthurium clarinervium:

  • Vanwege de hartvormige bladeren wordt de plant vaak geassocieerd met liefde en romantiek.
  • Het is een epifytische plant, wat betekent dat hij in het wild niet met de wortels in de grond groeit, maar op bomen en andere planten.
  • Net als andere anthuriums, heeft ook de clarinervium luchtzuiverende eigenschappen en kan de plant helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

Lees ook: Langstbloeiende én luchtzuiverende anthuriums

anthurium clarinervium
Foto’s: Diyou

De anthurium clarinervium verzorgen

Een aantal verzorgingstips om zo lang mogelijk van je plant te genieten:

  • Omdat de plant als een epifyt groeit, haalt hij met z’n wortels voedingsstoffen en water uit de lucht. Hij houdt dus van warmte en een hoge luchtvochtigheid.
  • Aangezien deze plant vooral onder bomen groeit, houdt hij van veel licht maar geen direct zonlicht. Een plekje met vooral veel indirect licht is dus ideaal.
  • Geef in de zomer twee keer per week water, in de winter is een keer per week voldoende. Af en toe besproeien met de plantenspuit kan ook geen kwaad.

Lees ook: 5 leuke weetjes over de anthurium die je vast nog niet kende