Zo’n 7 jaar geleden startte Wies op Instagram met @Dailydoseofgoldie. Het begon uit pure liefhebberij maar inmiddels heeft ze een grote groep volgers die genieten van haar kleurrijke interieur. En daar passen kleurrijke anthuriums perfect bij. Wij vroegen Wies om, met oog op kerst, het extra feestelijk in huis te maken met kleurrijke anthuriums!

Kerst met kleurrijke anthuriums

Gouden dienblad

Wies: “Je hoeft mij geen twee keer te vragen om met anthuriums aan de slag te gaan. De hartvormige bloemen spreken voor zich en zijn makkelijk te stylen. Ik heb gekozen voor kleurrijke anthuriums en ze in verschillende vaasjes en lengtes bij elkaar gezet op een dienblad. Ik heb de anthuriums gecombineerd met cymbidiums. Het zijn twee heel verschillende bloemen, maar juist daardoor versterken ze elkaar.”

Lees ook: Volop variatie met maar een aantal anthurium snijbloemen

Kerst met kleurrijke anthuriums
Foto: Dailydoseofgoldie

Het tableau heeft een mat gouden kleur, net zoals de kerstballen met lampjes. Als de naam van je Instagramkanaal ‘Dailydoseofgoldie’ is, kan dat natuurlijk ook niet anders. De kleurrijke anthuriums vallen hierdoor extra op. Wies: “Super fijn is dat de bloemen de hele decembermaand mooi blijven. Ook met de jaarwisseling staan ze dus nog steeds te stralen.”

Feestelijke combinaties

Anthurium is ook heel geschikt om een feestelijke tafelsetting een luxueuze uitstraling te geven. Net zoals op het tableau zorg je dat je ook hier afwisselt in hoogte. Gebruik dus zowel korte als wat langere vaasjes, zo ontstaat een speels effect. Voor een extra feestelijk effect combineer je met kaarsen, kerstballetjes en dennenappels. Voeg eventueel glitters toe voor wat extra bling. Leg als finishing touch een losse anthurium op elk bord. Natuurlijk niet om op te eten, maar de hartvormige bloem zorgt letterlijk voor een hartelijke ontvangst aan het diner. En voordat het voorgerecht wordt geserveerd, zet je de anthuriums in een glazen vaasje. Een kleurrijke kerst met anthuriums!

Foto: Diyou

Lees ook: Gebruik de anthurium als tafelschikking tijdens het kerstdiner

Wist je dat…

De eigenlijke bloem van de anthurium niet het grote, hartvormige schutblad is, maar het kleine kolfje. Afhankelijk van de anthurium soort kan het schutblad soms wel een diameter hebben van 20 centimeter. Het kleurenpalet, met een grote diversiteit in tinten, varieert van roze tot paars en van wit tot rood.

Wil je meer zien van het kleurrijke interieur van Wies? Volg haar dan via @dailydoseofgoldie.