Niets fleurt je interieur meer op dan een bos bloemen. Des te groter de teleurstelling als ze al na een paar dagen verlept zijn. Gelukkig hoef je je daar bij de anthurium geen zorgen over te maken, want van deze sterke bloem kun je extra lang genieten! Lees meer over deze duurzame bloem en volg onze tips op om ze nóg langer mooi te houden.

Sterke bloem

De gemiddelde snijbloem gaat zeven dagen mee en kun je daarna weggooien. Zo zonde! Gelukkig zijn er ook bloemen die een stuk langer meegaan, zoals anthuriums. Die blijven soms wel vijf weken mooi! Dit maakt anthuriums duurzame bloemen. Je zorgt voor minder afval en hoeft minder vaak nieuwe bloemen te kopen: een win-win voor zowel jou als het milieu.

Duurzame bloemen

Ook bij het productieproces van anthuriums wordt rekening gehouden met duurzaamheid. 90% van de anthurium kwekers die zijn aangesloten bij Anthurium Info zijn MPS-gecertificeerd. MPS staat voor More Profitable Sustainability, en het doel van deze stichting is om de milieubelasting van de deelnemende bedrijven tot een minimum te beperken. Aan deelname worden strenge eisen gesteld en daar worden de bedrijven ook daadwerkelijk op gecontroleerd. De producten die op deze manier worden geteeld, kun je herkennen aan het vignet van MPS.

Voor energievoorziening maken anthuriumkwekers steeds meer gebruik van duurzame bronnen zoals aardwarmte en zonnepanelen. Daarnaast worden grondstoffen – waaronder water en meststoffen – gecirculeerd waardoor dit niet in de grond terecht komt. Al met al zijn de anthuriumkwekers goed bezig om zo duurzaam mogelijk te produceren met een grote zorg voor mens en milieu.

Lees ook: Hoe duurzaam zijn anthuriums?

sterke bloem

Extra lang van anthurium snijbloem genieten

Een anthurium snijbloem kan zo drie tot vijf weken mooi in de vaas staan. Dit is al een stuk langer dan de gemiddelde bloem, maar toch wil je natuurlijk de maximale levensduur uit je bloemen halen. Daarvoor zijn er aantal dingen die je kunt doen:

  • Zet de anthurium snijbloemen in een schone vaas
  • Snijd 5 cm van de onderkant van de stelen af en zet de bloemen erin
  • Zet de vaas op een plekje in indirect zonlicht. Houd de bloemen uit de buurt van tocht, rijp fruit en een radiator
  • Ververs het water in de vaas ongeveer één keer per week en snijd een cm schuin van onderkant de stelen af

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat anthurium snijbloemen nog langer mooi blijven