Duurzaamheid is anno 2020 een belangrijk thema voor velen. We zijn ons steeds meer bewust van de impact die wij als mens op de aarde hebben, en willen daar graag mindering in brengen. Dus zijn we steeds meer bezig om duurzaam te produceren. Denk aan onze voeding, de kleding die we dragen, de spullen die we kopen of laten opsturen, maar natuurlijk ook planten en bloemen. In dit artikel lees je meer over de duurzaamheid van anthuriums.

Hoe duurzaam zijn anthuriums?

Anthuriums zijn zeer duurzaam. 90% van de potanthurium kwekers die zijn aangesloten bij Anthurium Info zijn MPS-gecertificeerd. MPS staat voor More Profitable Sustainability, en het doel van deze stichting is om de milieubelasting van de deelnemende bedrijven tot een minimum te beperken. Aan deelname worden strenge eisen gesteld en daar worden de bedrijven ook daadwerkelijk op gecontroleerd. De planten die op deze manier worden geteeld, kun je herkennen aan het vignet van MPS.

Voor energievoorziening maken anthuriumkwekers steeds meer gebruik van duurzame bronnen zoals aardwarmte en zonnepanelen. Daarnaast worden grondstoffen – waaronder water en meststoffen – gecirculeerd waardoor dit niet in de grond terecht komt. Al met al zijn de anthuriumkwekers goed bezig om zo duurzaam mogelijk te produceren met een grote zorg voor mens en milieu.

Volg je bloem of plant

Wil je zeker weten dat jouw anthurium duurzaam gekweekt is? Voer dan het unieke MPS-nummer dat op het vignet staat in op de website. Daar zie je in een oogopslag bij welke kweker de plant vandaan komt én hoe duurzaam het is geproduceerd.

Lees ook: Waar kun je een anthurium plant online bestellen?

Hoe duurzaam zijn anthuriums?

De bloeitijd van een anthurium

Daarnaast zijn anthuriums duurzaam omdat ze het hele jaar door nieuwe bloemen maken. Gemiddeld heeft een anthurium plant een bloeitijd van drie maanden. Dit wordt gevolgd door een rusttijd van drie maanden, waarna de plant weer zo’n drie maanden zal bloeien. Je hoeft een anthurium dus zeker niet weg te gooien als hij even niet in bloei staat!

Wat je wel kunt doen:

  • Geef je plant een lichte(re) standplaats
  • Geef haar maximaal één keer per week water
  • Voeg eventueel een klein beetje extra anthurium voeding toe

Lees ook: Hoe verzorg ik mijn anthurium?

Bewaar dit artikel op Pinterest: