Het eerste weekend van augustus staat volledig in het teken van het pracht en praal uit de sierteelt. Perfect geschikte boten, gezelligheid, muziek en honderdduizenden toeschouwers: dat is in een notendop het Varend Corso. Elk jaar spelen de mooiste bloemen en planten een hoofdrol in de aankleding van de prachtboten en ook anthuriums zijn er volop te zien. Voor een heerlijk dagje uit met vrienden en familie is dit bloemenspektakel een echte aanrader.

Kies je eigen route

Van vrijdag 2 augustus tot en met zondag 4 augustus vindt dit jaarlijks terugkerend bloemenspektakel plaats. De boten varen een route door de wateren van Rijnmond (vrijdag), Westland (zaterdag) en Delfland (zondag). Dus of je nu je picknickkleed uitstalt op een vaste plek aan het water of liever de route fietsend langsgaat, je kunt geheel op eigen wijze de bloemenboten aanschouwen.

Een varend lust voor het oog

De weken- soms maandenlange voorbereidingen zijn niet voor niets. Elk jaar doen diverse arrangeurs weer hun uiterste best om de mooiste boot te maken. Houd dit jaar ook zeker bootnummer 20 in de gaten want dat is onze eigen anthuriumboot; de AnthuriWow, gecreeerd door floral designer Sandra Attema van Divergent Flowers!

Stem op jouw favoriete boot

Voor de mooist versierde boten zijn er ook nog eens prijzen te winnen. Houd zelf een lijstje bij van de mooist versierde boten en breng je stem uit op jouw favoriet op www.varendcorso.nl. Of lekker onderuit in je stoel het bloemen- en plantenfestijn aanschouwen, dat kan natuurlijk ook. Je kunt je gerust de hele dag vermaken aan de waterkant. Kortom, een evenement om in je agenda te zetten!

Op vrijdag 2 augustus vaart het Varend Corso door Rijnmond, op zaterdag 3 augustus is het Westlanddag en zondag 4 augustus wordt de route afgesloten met de Delflanddag. Klik hier voor de volledige route of meer informatie over het Varend Corso.