Muziek, show en ruim 100 fraai uitgedoste figuranten. Dat is Flower Parade Rijnsburg. Op zaterdag 10 augustus rijdt de Flower Parade een ware zegetocht door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Elk jaar spelen de mooiste bloemen en planten een hoofdrol in de aankleding van de prachtwagens. Uiteraard doet de anthurium mee! Voor een heerlijk dagje uit met vrienden en familie is dit bloemenspektakel een echte aanrader.

Flower Parade Rijnsburg

De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens, muziekwagens, met bloemen versierde personenauto´s en muziekkorpsen. Daarnaast worden de thema´s op de praalwagens ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten. Jaarlijks trekt dit bijzondere bloemencorso meer dan 350.000 bezoekers. Ook wordt dit evenement jaarlijks met succes uitgezonden op de nationale TV (omroep MAX). Flower Parade Rijnsburg onderscheidt zich van andere corso´s door het gebruik van honderden soorten bloemen die door professionele arrangeurs worden verwerkt. Het eerste bloemencorso in Rijnsburg vond plaats in 1946. Dit maakt het corso een van de oudsten in Nederland.

Programma

9 augustus – Flower Parade Show

Een extra (gratis) evenement is de Flower Parade Show- Deze wordt gehouden op vrijdag 9 augustus vanaf 16.00 uur in Bloemenveiling Royal FloraHolland, Laan van Verhof 3, 2231 BZ in Rijnsburg. Hier staan alle voertuigen opgesteld en kunt u deze bekijken, omlijst met een programma vol muziek en show.

10 augustus – Flower Parade Rijnsburg

Muziek, show en ruim 100 fraai uitgedoste figuranten. Dat is Flower Parade Rijnsburg. Op zaterdag 10 augustus rijdt de Flower Parade een ware zegetocht door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van de 74e Flower Parade Rijnsburg is ´Beroepen´.

11 augustus – Praalwagens in Noordwijk

Op zondag 11 augustus zijn de praalwagens opgesteld op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Meer weten over de Flower Parade Rijnsburg. Klik hier voor meer informatie.