Muziek, show en ruim 100 fraai uitgedoste figuranten. Dat is Flower Parade Rijnsburg. Op zaterdag 11 augustus rijdt de Flower Parade een ware zegetocht door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van de 73e Flower Parade Rijnsburg is ´Around the World´. Elk jaar spelen de mooiste bloemen en planten een hoofdrol in de aankleding van de prachtwagens. Uiteraard doet de anthurium mee! Voor een heerlijk dagje uit met vrienden en familie is dit bloemenspektakel een echte aanrader.

Anthuriumwagen

Bekend arrangeur Peter Ermers heeft de anthurium verkozen tot zijn eyecatcher van de Flower Parade Rijnsburg 2018. Het belooft een prachtige creatie te worden van reusachtig formaat. Een grote witte Scania Truck wordt volledig in de bloemen gezet door middel van een waar anthuriumgordijn. Peter Ermers is een bekend gezicht bij de Flower Parade. In 2015 won hij de Bindersprijs en afgelopen jaar de Originaliteitsprijs met zijn praalwagen.

Foto: Originaliteitsprijs 2017 gewonnen door Peter Ermers

Flower Parade Rijnsburg

De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens, muziekwagens, met bloemen versierde personenauto´s en muziekkorpsen. Daarnaast worden de thema´s op de praalwagens ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten. Jaarlijks trekt dit bijzondere bloemencorso meer dan 350.000 bezoekers.

Ook wordt dit evenement jaarlijks met succes uitgezonden op de nationale TV (omroep MAX). Flower Parade Rijnsburg onderscheidt zich van andere corso´s door het gebruik van honderden soorten bloemen die door professionele arrangeurs worden verwerkt. Het eerste bloemencorso in Rijnsburg vond plaats in 1946. Dit maakt het corso een van de oudsten in Nederland.

Meer weten over de Flower Parade Rijnsburg. Klik hier voor alle tijden en de volledige route.