Of je nou een diehard plantenliefhebber bent of je groene vingers pas net hebt ontdekt: het is altijd leuk om erover te lezen, inspiratie op te doen en te fantaseren over nog meer planten in huis. Want net als dat je nooit genoeg planten kunt hebben, kun je er ook nooit genoeg over weten. Daarom hebben we vijf must-have plantenboeken op een rij gezet, die je zo op je verlanglijstje kunt zetten:

Groen Geluk

Groen Geluk is een visuele gids over kamerplanten: van vetplantjes tot cactussen, en van bloeiende tot bladplanten. Emma Sibley schreef de plantenbeschrijvingen en verzorgingstips, en Maaike Koster schilderde bij elke plant een uniek kunstwerkje. Een geweldige combinatie en dus ook een echt een aanvulling voor op de salontafel.

Het Plantenlab

Het Plantenlab is ideaal voor mensen die hun plantenliefde pas net hebben ontdekt. Doordat het vlot geschreven is en er mooie foto’s bij staan, leer je in korte tijd veel over het verzorgen van planten. En daarna is het een handig boek om te hebben, zodat je er altijd dingen in terug kunt zoeken!

Planten in Huis

Planten in Huis staat vol inspirerende foto’s en ideeën voor meer groen in huis. Er staat in hoe je je planten gelukkig en gezond houdt, in welke ruimtes van je huis je ze het beste kunt zetten, maar ook hoe je bijvoorbeeld een macramé plantenhanger of een terrarium maakt. Perfect voor wie klein woont, geen tuin heeft of gewoonweg voor iedereen die van groen in huis houdt!

Urban Jungle

Urban Jungle is geschreven door Judith en Igor Josifovic van het blog en Instagram-account Urban Jungle Bloggers, waarop ze groene hotspots en mooie Urban Jungle interieurs delen. Het boek staat vol binnenkijkers, maar ook met informatie over verschillende plantensoorten en hun verzorging. Wedden dat jij na het lezen van dit boek binnen no-time ook een Urban Jungle interieur hebt?

Lees ook: Zo creëer je een plantenhoek in huis

Wonderplants

In Wonderplants staan 20 interieurs van over de hele wereld, waarin planten de hoofdrol spelen. Bereid je dus voor om flink jaloers te worden! Daarnaast staat er een overzicht van alle planten die op de foto’s staan en hun verzorging in. Een ideaal salontafelboek, waar je door geïnspireerd én geïnformeerd wordt.

Dit waren onze vijf favoriete plantenboeken. Heb jij nog aanraders? Laat het ons op Facebook weten!

Spiced Honey
Foto: Styled by Sabine