September is actiemaand voor de Nederlandse Anthuriumkwekers. Met de verkoop van Anthuriums, met opvallende hartvormig schutblad, zamelen ze geld in voor de Hartstichting.

Hart in actie

Wie een Anthurium ziet, herkent meteen in het schutblad een opvallende hartvorm. Het is daarom ook niet zo gek dat de Nederlandse Anthuriumkwekers zich nauw verbonden voelen met de Hartstichting. Ze zetten zich niet alleen in als collectant maar halen met de verkoop van Anthuriums in september ook zoveel mogelijk geld op voor de Hartstichting. De Anthuriums zijn voorzien van een speciaal hartlabel. Vorig jaar leverde deze actie meer dan € 29.000 op.

Anthuriumkwekers op de bres voor Hartstichting

Vrouwenhart

Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. In september en in bijzonder op zaterdag 29 september (Dress Red Day) staat daarom het vrouwenhart centraal. Door middel van rode kleding, accessoires, planten of ander accenten wordt stilgestaan bij het werk van de Hartstichting voor vrouwelijke hartpatiënten. De opbrengst van de Anthuriumverkoop wordt aangewend voor nader onderzoek om hart- en vaatziekten bij vrouwen te genezen en te voorkomen.

Sterk

De Anthurium is behalve een plant met een hart ook stijlvol en makkelijk. Zonder al te veel moeite blijft de Anthurium maandenlang bloeien. Geef eens per week water en om de twee weken een beetje plantenvoeding. De hartvormige schutbladeren zijn er in verschillende kleuren: van knalrood tot spierwit en van dieppaars tot zachtgroen. Laat je ook eens verrassen door mini-Anthurium (25 cm hoog) of supergrote (100 cm hoog).

De ‘planten en bloemen met een hart’ zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar bij onder meer tuincentrum, bloemist en supermarkt. De actie duurt van 1 tot en met 30 september 2017.