Soms weet je het gewoon even niet meer. Je wilt iets aan je interieur veranderen, maar weet niet helemaal wat. Planten bieden dan de uitkomst want het is geen enorme investering, je kunt er mee rond schuiven tot je de juiste plek hebt gevonden, en het verandert toch heel wat aan de sfeer! Kun je daar wel wat tips voor gebruiken? Bekijk deze 6 blogs over planten dan eens. Groen-spiratie gegarandeerd!

Plantenfestijn

Op Plantenfestijn vind je vooral blogs op het gebied van planten en botanische styling. Blogger Stephanie haar plantenverzameling blijft zich maar uitbreiden, vooral met planten met een mooie bladstructuur en een aparte kleur. Daarnaast is ze altijd op zoek naar mooie potjes om haar planten in te zetten en heeft ze een zwak voor kleine ondernemingen die nét wat andere dingen maken.

Mama Botanica

Mama Botanica is, zoals ze zelf zegt, een plantenblogger met een missie. Ze wil de internetgeneratie inspireren om groene vingers te ontwikkelen. En daar kunnen wij ons natuurlijk alleen maar bij aansluiten! Iris, het gezicht achter Mama Botanica, deelt haar kennis over planten graag via haar blog, Instagram en geeft ook diverse planten workshops in meerdere plantenwinkels.

Lees ook: 6 Instagram-accounts vol inspiratie voor bloemenliefhebbers

Het Groenlab

Achter Het Groenlab zit Judith Baehner die haar passie voor groen deelt in artikelen, foto’s, lezingen en zelfs workshops geeft. Op Het Groenlab vind je allerlei blogs op het gebied van bloemen en planten in huis, in de tuin, keuken en de leukste diy. Kun je geen genoeg krijgen van haar blog dan vind je nog meer leuke tips en inspiratie in één van haar kamerplantenboeken Groen in glas, Het plantenlab of Wonderplant. Een aanrader voor de echte groenliefhebbers!

Plantsome

Plantsome is opgezet door Thom en Axel: twee jonge ondernemers en broers. Als zoons van een plantenkweker is de passie voor planten er met de paplepel bij ze ingegoten. Maar ze verwonderden zich wel over het feit dat een bezoekje aan een tuincentrum al gauw een paar uur kost, iets wat onnodig is voor zoiets simpels als een plant. Ze vroegen zich af of dat niet gemakkelijker te doen is, en hierdoor is Plantsome geboren! Je kunt hier dus online planten bestellen, maar ze hebben ook een interessant blog.

Leegbord

Op Leegbord plaatst Gertrude elke donderdag een blog waarin ze tips geeft over hoe jij een groene oase in huis krijgt. Ze wil je namelijk graag helpen te ontdekken dat jij ook groene vingers hebt! Hier kwam ze zelf namelijk bij toeval achter. Ze werd zo enthousiast van groen, dat ze besloot een Green House aan te leggen in haar kleine appartement. Daar schreef ze ook een boek over, genaamd My Green House.

Bloomifique

Bloomifique is een interieur en lifestyle blog met een bloeiend accent. De gedachte erachter is: bloemen en planten zijn voor iedereen én passen in elk interieur. Je leest er dus alles over wat je over bloemen en planten moet weten, in combinatie met heel veel inspiratie. Denk aan hoe je bloemen en planten als unieke decoratieve eyecatchers in je interieur kunt gebruiken, maar ook hoe ze werken als natuurlijke oppepper voor een (mentaal) gezond en gelukkig leven.

Studioplant

Studioplant noemt zichzelf de online plantencoach voor alle info, tips en informatie op het gebied van kamerplanten. Zo lees je er onder andere per plant specifiek hoe je deze kunt snoeien, stekken en/of vermeerderen, welke kamerplanten ook buiten kunnen staan en hoe je een ecosysteem maakt. Super handig! Enne, als je voldoende tips en info over je favoriete planten hebt gelezen, kun je er meteen een plant bestellen.

Groen-spiratie nodig? 7 leuke blogs over planten op een rij

Ken jij nog andere leuke blogs over planten? Laat het ons weten op Facebook of Instagram!