Mini-anthuriums zijn net zo mooi en veelzijdig als full-size anthuriums. Met de kleinste potmaten van 7 en 9 centimeter maak je gemakkelijk een chique tafeldecoratie. Maar mini’s zijn ook perfect voor decoratie in kinderkamers, babyshowers, of allerlei kleine hoekjes in huis. Wij geven wat ideeën om je huis te stylen met mini-anthuriums.

4 manieren om de mini-anthurium in huis te halen

Keuken favorieten

Met mini-anthuriums kun je op een paar vierkante centimeter een ware plantenfamilie maken en decoreer je zelfs de kleinste plekjes in huis. Zo maak je van de lege hoek op het keukenblad een kleurrijk botanisch kunstwerkje. Of fleur je je kale vensterbank in een handomdraai op met een paar tropische mini’s.

Terrarium

Een ander voordeel van mini-anthuriums is dat je ze gemakkelijk in een glazen pot kunt zetten. Op deze manier heeft de plant een eigen mini ecosysteem, waarbij water via verdamping wordt gerecycled in zijn terrarium. Hierdoor heeft de anthurium heel weinig water nodig. Ideaal als je niet zulke groene vingers hebt!

4 manieren om de mini-anthurium in huis te halen

Hang ze op

Als je een klein huis hebt of niet zoveel ruimte over om planten neer te zetten, waarom zou je dan geen planten ophangen? Grote planten kunnen vrij zwaar worden, dus ook hier zijn mini-anthuriums weer een uitkomst. En door het kleine formaat kun je zelfs meerdere plantjes tegelijkertijd ophangen.

Babykamer

Je zult misschien niet als eerste aan planten denken bij het inrichten van de babykamer, maar met de mini’s dit kan heel goed. Dit geeft meteen wat kleur aan de kamer. Kies bijvoorbeeld voor de zachtroze anthurium Lilli of ga voor witte Eclyps in een stoere jongenskamer.

Lees ook: 3 bloementrends van de zomer 2020