Met een nieuw jaar worden ook nieuwe trends voorspeld. De 4 belangrijkste woontrends van 2021 volgens CBW-erkend zijn: Human Touch, Balanced Biotope, Recentered Stage en Interstellar Mirage. Benieuwd welke kleuren, vormen, materialen en dessins hierin passen en hoe je jouw interieur hiermee kunt stylen? In dit artikel lees je alles over de woontrends van 2021!

Lees ook: Style je interieur met de Pantone trendkleur van 2021

De woontrends van 2021

Woontrend Human Touch

De woontrend Human Touch voelt vriendelijk en vertrouwd. Dat komt door de combinatie van afgeronde, bolle en organische vormen met een warm ton-sur-ton kleurenpalet van lichte en donkere tinten. Accentkleuren zijn lila en okergeel. Over het algemeen hebben meubels en accessoires binnen deze woontrend een onregelmatige oppervlaktestructuur, met een matte uitstraling. Denk aan ribbelstructuren en geplooide oppervlakten.

De belangrijkste woontrends van 2021
Foto: Huisje_35

Woontrend Balanced Biotope

Stoer, industrieel, praktisch en duurzaam: zo kun je woontrend Balanced Biotope omschrijven. Er is veel aandacht voor de natuur en dat zie je terug in de organische dessins met bijvoorbeeld houtstructuur. Diverse elementen in het interieur hebben een ambachtelijke uitstraling en zijn veelal gemaakt van gerecyclede materialen. De kleuren binnen Balanced Biotope bestaan voornamelijk uit naturellen met geelgroene accenten. Daarnaast is er veel ruimte voor kamerplanten, gegroepeerd als een binnentuintje bijvoorbeeld.

De belangrijkste woontrends van 2021
Foto: Huberdine

Woontrend Recentered Stage

Geometrische vormen die speels toegepast worden vormen de overhand binnen de stijltrend Recentered Stage. Ruimten krijgen een nieuwe dimensie, door gebruik te maken van trappen, verhogingen en scheidingswanden. De kleuren zijn divers: van krachtige kleuren tot pasteltinten. Ze zorgen voor een kleurrijk, contrastrijk en speels geheel, maar worden door het gebruik van pasteltinten nooit schreeuwend.

De belangrijkste woontrends van 2021
Foto: Styled by Sabine

Woontrend Interstellar Mirage

Binnen de woontrend Interstellar Mirage zien we veel futuristische vormen, zoals de cirkel en bolvorm. Koele pasteltinten worden gecombineerd met warme aardetinten, met een aantal accenten van felroze, blauw, neon en metallic. De gebruikte materialen zijn glanzend, gekleurd transparant, spiegelend en hoofdzakelijk glad en strak. Ze hebben een opvallende, soms vervreemdende, futuristische uitstraling.

De belangrijkste woontrends van 2021
Foto: CBW-erkend.nl

Lees ook: Anthurium interieurinspiratie: styling in 3 verschillende interieurs