Een badkamer is niet alleen een functionele ruimte, het is ook een plek waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Voelt jouw badkamer nog niet helemaal aan als een oase van rust? Lees dan snel verder voor 3 simpele maar effectieve tips om je badkamer sfeervoller te maken!

3 tips om je badkamer sfeervoller te maken

Planten in de badkamer

Je zou misschien denken dat planten het niet goed doen in de badkamer, vanwege de vochtige en meestal donkere ruimte. Maar er zijn ook planten die daar juist van houden! De anthurium plant bijvoorbeeld is een echte warmte liefhebber. Deze plant heeft het liefst een hoge luchtvochtigheid, dus de badkamer is een plek waar zij zich ook prima thuis voelt. Daarnaast zijn anthuriums niet alleen mooi, maar ze helpen ook om de lucht te zuiveren en een gevoel van rust te creëren.

Lees ook: Zo geef je je badkamer een upgrade met bloemen

Opbergruimte creëren

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd – en dat geldt ook voor de badkamer! Door voldoende opbergruimte te creëren, houd je je badkamer netjes. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk in het zicht ligt, zodat je een rustig gevoel hebt als je staat te douchen of in bad ligt. En daarmee creëer je trouwens ook weer ruimte voor die anthurium planten!

Verlichting in de badkamer

Wist je dat verlichting mega sfeerbepalend is? Veel mensen hebben een saaie plafondlamp met fel licht in de badkamer hangen, terwijl dit allesbehalve gezellig is. Vervang de lamp daarom liever voor een sfeervolle lamp, die je kunt dimmen. Zo creëer je in een keer veel meer sfeer in je badkamer! Daarnaast kun je bijvoorbeeld accentverlichting toevoegen rondom de spiegel. En vergeet ook niet een paar kaarsen neer te zetten.

Lees ook: Zo creëer je een Urban Jungle in de badkamer