Europa’s grootste anthurium- en orchideeënshow is van 22 maart tot 13 mei te bewonderen in Keukenhof. Hoofdarrangeur Dries Lecke werkt al jaren samen met fashiondesigner Ronald Kolk; speciaal voor deze show ontwierp deze modegrootheid een haute couture-collectie, die hij tentoonstelt in het overdekte Beatrix Paviljoen. Duizenden anthuriums zijn gebruikt om de couturestukken te complementeren.

Fashion & flowers

Kolk haalde zijn inspiratie uit de anthuriums: “Mijn Keukenhofcollecties hebben eigenlijk altijd om orchideeën gedraaid, maar dit jaar wilde ik heel graag met anthuriums werken. En dan vooral de rode, zodat het een prachtig geheel vormt met de jurken”. Het is niet de eerste keer dat de kwekers een samenwerking genoten met de ontwerper. In september 2017 gebruikte Kolk al honderden anthuriums voor zijn exclusieve haute couture fashionshow. “Bloemen zijn absoluut een modeartikel geworden. Alles wat weg is geweest, is weer terug en ook de anthurium is weer prachtig geworden. Die donkerrode anthuriums, daar heb ik altijd vreselijk van gehouden”, aldus Kolk.

Foto: Keukenhof

Duizenden anthuriums

Onder leiding van hoofdarrangeur Dries Lecke zijn er meer dan 5000 snijbloemen en potplanten verwerkt, en vormen gezamenlijk een indrukwekkend schouwspel. Tientallen anthuriumkwekers stelden hun assortiment snijbloemen en potplanten ter beschikking om het paviljoen tot leven te laten komen.

Foto: Draad & Spijker

De anthurium- en orchideeënshow is te zien in het Beatrix Paviljoen, één van de drie overdekte paviljoenen van Keukenhof in Lisse. Meer informatie over Keukenhof vind je hier