Een bijzondere exotische verzameling maak je makkelijk zelf. Je kunt de allermooiste anthuriumplanten in verschillende potten bij elkaar zetten op een mooie kast. Of je spoelt de potgrond uit je plant en zeg hem op een bijzettafel. Er zijn honderden soorten en tientallen stylingopties met anthuriums, dus kies maar uit! Met deze kunstwerkjes uit de natuur geef je het interieur een kleurrijke exotische ‘look’ om de herfst mee op te fleuren.

Met z’n allen!

Een bijzondere verzameling ‘exotic botanique‘ maak je door de allermooiste potanthuriums bij elkaar op een mooie kast te zetten in verschillende potten. Je hebt de keuze uit wel 600 soorten! Hier kun je heel lang van genieten want de anthurium is de langst bloeiende onder de kamerplanten.

Foto: Judith Beahner, Het Groenlab
Foto: Judith Beahner, Het Groenlab

Pootjebaden

Wil je echt iets bijzonders doen met de plant, laat dan de mooie wortels zien. Met de voeten helemaal in het water kan de plant weken blijven staan. Geef pas weer water als de wortels niet meer geheel zijn bedekt. Om de anthurium op water te zetten, neem je de plant uit de pot en schud je de grond zo veel mogelijk uit de kluit weg. Door daarna met je vingers door de wortels te woelen haal je nog meer aarde weg. Spoel dan onder de kraan de rest van de aarde weg in een emmer. Daarna kan de plant in een vaas die je vult met (regen) water tot de wortels helemaal onder staan. Regenwater vinden planten veel lekkerder dan kraanwater. Dit water is zachter en bevat minder kalk en zouten en dat is beter voor je planten.

Foto: Judith Beahner, Het Groenlab

Om door een ringetje te halen

Deze hangende gouden cirkels voor planten zijn superhip. Door met verschillende anthuriums te variëren, kun je steeds nieuwe combinaties maken.

Foto: Judith Beahner, Het Groenlab

Meer groeninspiratie? Kom dan ook naar Margriet Winterfair!

Ook op Margriet Winterfair vind je de anthurium. Dagelijks is er een gratis anthuriumworkshop, waarin je onder leiding van bloemstyliste Sarah Dikker een prachtige bloemenhanger maakt met anthurium voor thuis. De Winterfair is van 22 t/m 28 november 2019. Je vind hier meer informatie over de Margriet Winter Fair.

Bron: Margriet 41, Anthurium: de exotische kant van groen