Tijdens de feestdagen is het heerlijk om uitgebreid te dineren met vrienden en familie. En ook al is het eten nog zo lekker, de tafel moet er ook wel een beetje knap bij staan. Want een versierde tafel maakt het kerstdiner extra sfeervol. Groen specialist Sarah Dikker geeft tips voor een tafelaankleding met anthuriums!

Een groene tafeldecoratie

Groen werkt verbindend dus met kerst als je met familie aan tafel zit hoort daar natuurlijk groen bij. De groenbeleving krijg je helemaal door te beginnen met een tafelloper met groen. Je kunt ook zelf makkelijk een staande anthurium krans maken. Hoe doe je dat? Je koopt een ronde krans met mos erom. Vervolgens steek je anthuriums door het mos heen. Dat herhaal je een aantal keer en als je de bloemen goed verdeeld dan kun je hem zo op tafel zetten.

Een kerstbal als bloemenvaasje

Wat ook heel erg leuk is om een kerstbal als vaasje te gebruiken en daar een anthurium in te steken. Het mooiste is om hiervoor een echte glazen kerstbal te gebruiken. Je haalt het pinnetje eruit, vult hem met met een beetje water en snijdt de anthurium af zodat die net boven het vaasje uitkomt. Als je hem in het mos zet staat de bal stabiel, maar zet je hem zo op tafel kun je hem het beste op een servetring zetten zodat de kerstbal op zijn plaats blijft staan. Wat ook kan is een beetje touw eronder lijmen waardoor die net een randje krijgt en ook goed blijft staan.

Bekijk hier fragment: