De anthurium is onderdeel van de eerste Trend Collectie herfst/winter 2020 – een speciale collectie van bloemen, kamer- en tuinplanten die in september door Bloemenbureau Holland is gelanceerd. De geselecteerde producten passen bij de huidige tijdsgeest en sluiten mooi aan bij trends in mode, interieur en lifestyle. In dit artikel lees je hoe je met de anthuriums kunt stylen volgens de laatste trends. 

Nieuwe balans vinden

Deze eerste Trend Collectie is geïnspireerd op de trend Inner Retreat – een van de 3 stijltrends van 2020 – met als doel een nieuwe balans te vinden in een onzekere en hectische wereld. Dat doen we met een selectie van bloemen die kalmeren, opfleuren en helpen onthaasten. De geselecteerde bloemen, waaronder de anthuriums, zijn de collectors items binnen de eerste Trend Collectie en verdienen alle aandacht.

Anthuriums sieren de eerste Trend Collectie
Foto: Mooiwatbloemendoen.nl

Stylen van de anthurium

Omdat de anthurium er in heel veel varianten en kleuren is, kun je er ook alle kanten mee op, op het gebied van styling. Tijdens het najaar is de kans groot dat je voor kleuren als donkerrood, knalrood, wit en donkerpaars gaat voor een warm effect. Gebruik daarbij vazen van melkglas, natuurtinten of pastelkleurig klei. Zo creëer je een rustige, gebalanceerde presentatie met ronde vormen en zachte kleuren, wat helemaal past bij de huidige trend.

Exotische schoonheid

De anthurium is een bloem om bij stil te staan, met haar gewelfde schutblad en opvallende nerven als aderen. De anthurium komt van oorsprong uit tropisch Amerika en staat symbool voor exotische schoonheid. Met het tropische uiterlijk is dit een ideale bloem om kleur in huis te halen. Anthuriums zijn het hele jaar beschikbaar in groen, bruin, paars, rood, wit en alles wat daartussenin zit. Hier kun je lang van genieten want de anthurium is een langbloeiende snijbloem met een vaasleven van gemiddeld 3 weken.

Ontdek De Trend Collectie

De complete Trend Collectie herfst/winter 2020 is te ontdekken op Mooiwatbloemendoen.nl, Mooiwatplantendoen.nl en de bijbehorende social media kanalen. Met inspirerende beelden, artikelen en natuurlijk tips om je eigen bloemen- en plantencollectie vorm te geven én in vorm te houden. Zo kan iedereen thuis en in de tuin een kalmerende inner retreat creëren.

Lees ook: De nieuwste bloementrend: holografische anthuriums