Het is even wennen als de kerstboom de deur weer uit is. In de hoek waar de boom wekenlang stond te pronken is het nu een grote, kale bedoeling. Maar niet getreurd, er zijn genoeg alternatieven om de leegte op te vullen met anthuriums. Wij geven er een paar.

Zoek de hoogte op

Een anthurium kamerplant kan van zichzelf al vrij groot zijn. Maar zet je een aantal planten in een robuuste stenen pot, dan krijgt het meteen meer body en kun je makkelijk de hoogte in. Zo creëer je met bijvoorbeeld een 3-tal planten een grote impact en is die kale hoek in de kamer meteen opgevuld.

Hangen kan natuurlijk ook

Zet jij jouw plant het liefste op een bijzettafeltje is dat natuurlijk helemaal prima. Maar wil je eens iets anders, dan hang je hem toch gewoon op. Dit is een trend waar wij enorm dol op zijn: de plantenhangers. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten, dus er is er altijd wel een die in jouw interieur past. Een gaatje in het plafon en voilà je plant straalt als nooit tevoren!

Aan de wand

Ben je eigenlijk een grotere fan van bloemen? Geen probleem, want ook met anthuriumbloemen kun je makkelijk een kale muur opvullen. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen bloemenkrans maken met jouw favoriete anthuriums. Bevestig wat waterbuisjes aan een frame en steek daar je anthuriums in. Door elke week een centimeter van de onderkant af te snijden staan – of eigenlijk hangen – de anthuriums gerust 2 – 3 weken mooi. Dat wordt lang genieten!

Dag kerstboom, hallo anthurium kamerplant!
Foto: Seven Couches