Ben jij er ook nog niet aan toe om de zomer gedag te zeggen? Met de herfst voor de deur ontkom je er helaas bijna niet aan. Maar je kunt in je interieur wel een aantal dingen veranderen, om zo de zomer nog wat langer in huis te houden. We zetten een aantal ideeën op een rij.

Exotische planten

Haal een aantal exotische planten in huis! Denk aan een cactus, palm en anthurium. Die laatste groeit oorspronkelijk in de regenwouden van Colombia, wat het een ideale plant maakt om je zomergevoel langer vast te houden. Aangezien de anthurium in allerlei kleuren en vormen komt, is er altijd wel één die in jouw interieur past.

Zomer in huis
Foto: Styled by Sabine

Of maak een compositie van anthurium bloemen met een palmblad, in verschillende vazen. Door vazen in diverse hoogtes, vormen en zachte kleuren te gebruiken, krijg je een speels en vrolijk effect.

Spiced Honey
Foto: Enter My Ettic

Kleurrijke plantenhoek

Maak een plantenhoek in huis, waarbij je verschillende hoogtes creëert en diverse soorten materialen gebruikt. Gebruik hier bijvoorbeeld een mooie plantenpot, kleurrijk mandje, bankje en/of plantenstandaard voor. Belangrijk hierbij is dat je veel verschillende soorten planten gebruikt, in diverse formaten. Om nog meer kleur toe te voegen, zet je er een aantal anthurium planten tussen. Zo springen deze exotische planten er extra uit!

Lees ook: Zo creëer je een plantenhoek in huis

Houd de zomer nog wat langer in huis
Foto: Styled by Sabine

Maak een zomerstuk

Om de zomer langer in huis te houden, maakte Sanne van Draad en Spijker een soort kunstobject met anthurium snijbloemen, ronde vormen en in diverse hoogtes voor een speels effect. Het zorgt meteen voor veel vrolijkheid in huis! Bekijk via deze link hoe je zelf een zomerstuk maakt.

Zomer in huis
Foto: Draad en Spijker

Meer zomerse inspiratie vind je op dit Pinterest bord. Veel plezier en geniet ervan!