Leoni en Tineke van het blog Happy Monday Blog zijn zussen en beiden fotograaf. Ze houden van bloemen en bellen elkaar elke maandag om bij te praten. Vandaar de naam van hun blog! Op verzoek van Anthurium Info gingen deze vrolijke en enthousiaste dames aan de slag met anthuriums. Ondertussen stelden wij ze een aantal vragen om ze wat beter te leren kennen.

De stijl van Happy Monday Blog

Waar halen jullie je interieurinspiratie vandaan?

“We bladeren natuurlijk gezellig door woonbladen, maar ook onze vakanties aan het strand en in het bos in onder meer Frankrijk en Denemarken inspireren ons enorm. De mooie houten huizen daar en het vergrijsde hout van het strand. De natuurlijke materialen, tinten én kleurige verf gebladderde luiken… Dat vinden we allebei mooi om toe te passen in ons huis.”

Lees ook: Anthurium interieurinspiratie: styling in 3 verschillende interieurs

 

Hebben jullie veel groen in huis?

“Er staat altijd wel iets van verse bloemen in huis. Bij bijzondere gelegenheden zoals Pasen of Kerst hebben we vaak een mooie grote vaas vol met bloemen. Andere keren staan er kleine vaasjes met een enkele bloem erin. We hebben daarentegen niet echt heel veel planten, hoor! Wel een paar mooie eyecatchers. We zijn bijvoorbeeld dol op sierasperge (Asparagus) en een prachtige Ficus. Die plant brengt een beetje mediterrane sfeer in huis. Stiekem vergeten we weleens om ze water te geven, maar het lijkt alsof ze het dan beter doen! We stylen regelmatig ons interieur en verplaatsen dan ook de planten en bloemen. Ook verzorgen we ze dan gelijk.”

Foto: Happy Monday Blog

Van welke kleur(en) worden jullie happy?

“Onze happy kleur is naturel! Dat vormt bij ons de basis. Vervolgens mixen we die met friswit en heldere pastelkleuren zoals koraal, peach, oker en mint.”

Waar doet de anthurium jullie aan denken?

“De vorm van de anthurium is een hart! Wij vinden het een sjieke bloem en heel stijlvol. Zowel de bloem als plant is prachtig te combineren met een brocante stijl.”

Lees ook: 4 redenen waarom de anthurium de ultieme Valentijnsbloem en -plant is

Hebben jullie een bloementip?

“Als een bos bloemen niet zo mooi meer is, knippen we de bloemen van de steel. Vervolgens laten we bloemen of bloemblaadjes nog even drijven in een mooie ondiepe schaal. Midden op de tafel staat dat prachtig! Sommige bloemen kun je ook goed drogen,  dat staat heel decoratief.”

Wil je meer van Happy Monday Blog zien? Volg ze dan via Instagram of neem een kijkje op hun blog!