10 mei is het Moederdag! Een reminder om je moeder te laten weten dat je haar enorm waardeert. En waar je dat vroeger deed met een mooie tekening, koop je tegenwoordig waarschijnlijk iets voor haar. Maar wedden dat ze het nog steeds enorm waardeert als je zelf iets voor haar maakt? Daarom zetten we in dit artikel 4 DIY ideeën met anthurium bloemen en planten op een rij. Enne, mocht jij stiekem niet zo’n creabea zijn: onderaan het artikel hebben we een bonus tip toegevoegd.

Een anthurium plant op water

Wist je dat je een anthurium potplant op water kunt zetten? Als je dat in een glazen vaas doet, zijn de wortels van de plant heel mooi zichtbaar. Daarnaast is het ideaal voor mensen die hun planten vaak vergeten water te geven, want de anthurium plant heeft hierdoor altijd voldoende water. Mooi én handig, dus! Je moeder zal je vast dankbaar zijn.

Haal de anthurium uit haar pot, spoel de wortels onder lauwwarm water af en zet de plant in een vaas. Vul de vaas met water, zodat de wortels net onder water staan. Heb je hier geen tijd of zin in? Je kunt er ook een bestellen, via deze link.

Foto: Judith Beahner, Het Groenlab

Anthurium bloemen onder water

Wat je met een anthurium potplant kunt doen, kun je natuurlijk ook met snijbloemen doen. Anthurium bloemen zijn ideaal voor een onderwater bloemenstyling, omdat ze stevig genoeg zijn om te buigen zodat je ze in een glazen vaas krijgt. Daarnaast zit er van nature een glanslaag op het schutblad, waardoor ze goed tegen water kunnen. Ook vergroot het water de bloemen, waardoor de vorm en de kleuren ook nog eens extra mooi uitkomen. Lees er meer over in dit artikel: Maak je eigen onderwater bloemenstyling.

Onderwater bloemenstyling
Foto: Happy Monday Blog

Een bloemenkrans

Omdat de steel van de anthurium snijbloem zo sterk is, is deze ook erg geschikt om in een bloemenkrans te verwerken. Kies bloemen in de lievelingskleur(en) van je moeder en verwerk ze tot een mooie krans. Doe dit samen met een paar asparagustakken, om wat groen aan het geheel toe te voegen.

Dag kerstboom, hallo potplant!
Foto: Seven Couches

Pimp je plantenpot

Ben je niet zo goed in knutselen, maar wel in schrijven? Dan is deze plantenpot het ideale cadeau voor jou om te geven. Je kunt er namelijk zelf een gedicht of lieve woorden op schrijven! De pot bevat een speciale krijtverf, waardoor je er makkelijk een eigen boodschap op kunt zetten.

Foto: PostPlants

Bonus tip

Ben je zelf niet zo creatief, maar je moeder wel? Doe haar dan een anthurium workshop cadeau! Steek samen de handen uit de mouwen en maak een prachtig arrangement. Een tropische creatie op een mooie keramieken schaal of een kleurrijk stuk met stoere houtaccenten. Succes gegarandeerd! En het is stiekem is het ook een leuk cadeau voor jezelf.

Lees ook: In 4 stappen van een goedkoop naar chique boeket

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Eén van de 3 groenbranche stijltrends van 2019 is New Frontiers. Hoe kunnen we in een steeds slimmere leefomgeving in contact blijven met onszelf? Benieuwd hoe je deze trend in je interieur verwerkt? Lees er meer over via de link in onze bio. // One of the 3 style trends of 2019 is ‘New Frontier’. It’s about how we can keep in touch with ourselves in an increasingly smarter living environment. Curious about how to include this style in your interior? This blog tells all about it! — #stijltrends2019 #styletrends2019 #softlanding #mooiwatplantendoen #mooiwatbloemendoen #stijl #trends #planten #bloemen #interieurtrends #trends2019 #anthurium #anthuriums #fanthurium #flamingoflower #flamingoblume

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo) op