Soms komen we zulke originele ideeën tegen, die móeten we wel delen! Zo ook deze leuke do it yourself van Happy Monday Blog. Zij schreven een artikel over stylen met onderwater bloemen. En 3 keer raden welke bloem daar uiterst geschikt voor is! In dit artikel lees je hoe je zelf ook bloemen onder water kunt zetten.

Wekelijks je huis opvrolijken met verse bloemen is altijd een goed idee. Maar soms wil je wel eens iets anders dan de ‘standaard vaas’. Waarom niet gewoon je bloemen geheel in het water zetten? Zo heb je meteen een klein kunstwerk staan en het gaat ook nog eens lang mee!

Lees ook: Verwerk de anthurium in een unieke en kleurrijke krans

Gebruik sterke bloemen

Als je bloemen onder water gaat zetten, is het van belang dat je sterke bloemen uitkiest. Vooral als je lang van je onderwater bloemen wilt genieten. Je kunt dit doen met bijvoorbeeld rozen of calla’s, maar de anthurium is hier misschien nog wel het meest geschikt voor. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een combinatie van bloemen.

Foto: Happy Monday Blog

Het handige van anthuriums is dat je ze makkelijk kunt buigen om ze mooi in je glazen vaas te krijgen. En er zit van nature een glans laag op het schutblad waardoor ze heel goed tegen water kunnen. Daarnaast vergroot het water de bloemen waardoor de vorm en de kleuren ook nog eens extra mooi uitkomen. Kies bloemen die mooi in je interieur staan of matchen met je woonaccessoires. Natuurlijk kun je meerdere grote vazen vullen met bloemen voor een indrukwekkend stylingobject. Maar een aantal kleinere vazen in een groepje is net zo mooi.

Foto: Happy Monday Blog

Dit heb je nodig voor een onderwater stylingobject:

• Enkele sterke bloemen in een kleur die past bij jouw interieur
• Een aantal hoge glazen vazen, potjes of waterflessen (evt. met dop)
• Gedestilleerd water (te koop in literflessen bij de supermarkt of drogisterij.

Zo maak je het:

Stap 1: Maak voor gebruik de vazen, potjes en/of flessen schoon. Maak de buitenkant goed droog en vul je vazen met het gedestilleerde water. Hiermee krijg je namelijk geen waterbubbeltjes op je bloemen. Heb je geen gedestilleerd water in huis? Gebruik dan kraanwater met een druppel chloor.

Stap 2: Laat de bloemen, een aantal per vaas (afhankelijk van de grootte van je vaas) langzaam in het water zakken. Buig voorzichtig de bloemen, zodat ze niet knakken. Wanneer je je bloemen rustig laat zakken en ze even op hun plek houdt, zullen ze gewoon onder water blijven. Gaan je bloemen toch drijven? Dan kan je ze evt. verzwaren met een zakje steentjes die je aan de bloemen kan binden.

Stap 3: Alle bloemen op hun plek? Knip dan de stengels die nog boven je vaasjes uitsteken af tot aan het wateroppervlak. Tip: Zorg dat de bloemen altijd onder water blijven staan en vul ze anders bij. Worden je bloemen geel? Druppel er dan een klein beetje chloor bij. Dit maakt het water weer helder.

En voilà, jou eigen onderwater bloemenstyling is gemaakt! Eigenlijk best makkelijk toch?!

Foto: Happy Monday Blog

Lees ook: 4 tips om mooie & originele foto’s van bloemen te maken.