Wist jij dat de anthuriums in meer dan 150 verschillende soorten verkrijgbaar zijn? Of je nu houdt van strak en minimialistisch interieur of kleurrijk en bont. Voor elke stijl is er een passende anthurium. Dit vrolijke boeket hebben wij gespot bij Flower Factor en is gemaakt door Floral Designer Roos van Unen.

Do it yourself

Roos heeft de snijanthuriums op een verrassende manier gepresenteerd. Ze hergebruikte houten schijfjes die overbleven na het boren van grote gaten en gebruikte deze om een frame te creëren voor deze beauties! Effectief toch? En staat nog eens lekker lang ook! Wil je hier zelf mee aan de slag? Kijk dan hier de Facebook livestream voor de demonstratie!

Verzorging

Een veel gehoorde tip, maar toch goed om nog even te herhalen: snijd je anthuriums altijd schuin af. Dan neemt de bloem meer water op en blijven ze langer mooi. Weet jij hoe je nóg langer kunt genieten van je anthuriums? Snijd elke week ongeveer een centimeter van de steel en ververs het water. Normaal gesproken staan anthuriums al 2 – 3 weken mooi, maar met deze tip staan ze gerust nog een extra week langer!

Exotische bloem

Haar exotische uiterlijk verklapt het eigenlijk al, maar anthuriums zijn van oorsprong tropische bloemen. Hoe toepasselijk is het om een beetje zon in huis te halen met deze tropische eye catcher!

Meer inspiratie over boeketten met snijanthuriums? Lees dan ook: 5x inspiratie voor een kleurrijk anthuriumboeket

Pin dit artikel op Pinterest:

Anthuriumboeket in frame van houten schijfjes