Heb jij het bloemschikken ook helemaal ontdekt? In dit artikel legden we de basics van het bloemschikken al uit, maar inmiddels is het tijd voor wat extra tips zodat je nóg beter in bloemschikken in wordt!

Lees ook: Bloemschikken 2.0: zo zet je een boeket mooi neer

Varieer

Koop jij je bloemen meestal bij de bloemist? Ga dan eens naar de markt! Of misschien nog leuker: ga je eigen bloemen plukken. Door Nederland heen zijn er speciale pluktuinen waar je zelf je boeket mag samenstellen.

Experimenteer

Nu je de basics van het bloemschikken kent, mag je de ‘regels’ helemaal loslaten. Think outside the box! Een bos bloemen hoeft bijvoorbeeld niet per se in een vaas te staan, maar kan ook in een karaf. Of verdeel de bloemen over allerlei kleine vaasjes en potjes. Koop eens bloemen die je normaal gesproken niet snel zou kopen, gewoon om te kijken of je er iets moois van kunt maken (vast wel)!

Kijk naar de natuur

Kijk eens wat meer naar de natuur. Zie je daar perfecte boeketten? Nee, dus probeer ze zelf ook niet te maken. Kijk de volgende keer dat je aan de slag gaat eerst eens naar de kleuren, patronen en vormen die je in de natuur ziet terugkomen. Zo bevrijd je jezelf van regels en perfecte plaatjes.

Lees ook: In 4 stappen van een goedkoop naar chique boeket