In Kasteel Groeneveld in Baarn is van 16 tot en met 24 september een planten en snijbloemen tentoonstelling te bewonderen. Een week lang wordt het kasteel omgetoverd in één grote bloemenzee en kun je je ogen uitkijken aan al het moois.

Mamuchetzaal ondergedompeld in anthuriums

Ook de anthuriumkwekers pakken uit met al het moois dat zij te bieden hebben. In de Mamuchetzaal kun je je laten verbazen over de veelzijdigheid van de anthurium en de kracht van single toepassing. Directeur van Zuidkoop Interieurbeplanting en bloemkunstenaar Xander Zijlmans, is aan de slag gegaan met de anthurium snijbloem. Voor hem was de uitdaging om deze bloem zo natuurlijk mogelijk weer te geven in deze bijzondere zaal. Hij brengt de anthurium terug in zijn habitat met grote bladeren en takken uit de tropen op strakke tafels en in strakke stokken. Een bijzondere combinatie en tegenhanger van de muurschilderingen van Hollandse landschappen.

Neerlands trots

Met meer dan 20.000 bloemen zijn alle zalen in het prachtige Kasteel Groeneveld in diverse stijlen ingericht door bloemstylisten van wereldklasse. Het is een prachtig showvenster voor alles wat de Nederlandse bloemen- en plantensector te bieden heeft. Bloemkunst 2017 is een perfect inspiratiemoment voor bloemenfans, groenstylisten, kwekers en bloemisten. Kortom, een grote aanrader voor de liefhebbers van alles wat groeit en bloeit.

Bloemkunst 2017 wordt gehouden van 16 tot en met 24 september en is alle dagen geopend van 10.00 – 17.00 uur. Meer informatie over dit evenement vind je hier