Van 22 tot 25 september staat het Belgische landgoed in Alden Biesen in het teken van bloemen. In een sprookjesachtige omgeving staat het prachtige kasteel in Bilzen een weekend lang in bloei.

Dompel jezelf onder in een zee aan bloemen en laat je verrassen door de prachtigste floral designs. Met meer dan 120.000 bloemen is het Belgische landgoed een weekend lang omgetoverd in een bloemenfestijn. Tientallen internationale floristen halen alles uit de kast om meer dan 15.000 bezoekers te overweldigen met hun mooiste creaties.

The Green Room

Dit jaar is één van de grootste kamers in het kasteel ‘The Green Room’ ondergedompeld in anthuriums. De twee designers Peter Boeijkens en Frank Timmerman hebben samen met het Fleur Creatif team The Green Room tot leven laten komen. Door de gehele ruimte staan diverse levensgrote etagères van top tot teen aangekleed met duizenden anthuriums. Met witte en rode snijbloemen en alles daar tussen creëerden zij een complete anthuriumwereld.

Foto: Piet van Kampen

Alles uit de kast op vrijdag hoedjesdag

Een leuke jaarlijks terugkomende traditie is ‘hoedjesdag’, dat elk jaar op vrijdag plaatsvindt. Op de openingsdag halen honderden bezoekers alles uit de kast om vol trots met hun floraal gedecoreerd hoedje te pronken. Dat alleen is al de moeite om een kijkje te nemen. Maar wil je het Fleuramour event ‘all-the-way’ meemaken, creëer dan je eigen hoedje. Je ontvangt dan niet alleen een glaasje bubbels, maar maakt ook nog eens kans op een mooie prijs.

Ben je gek op bloemen en heb je nog geen plannen dit weekend? Dan is Fleuramour een enorme aanrader! Dit evenement neemt je mee in hun passie voor bloemen. Je kunt je gemakkelijk de hele dag vermaken met een route door de verschillende vertrekken. De waterburcht, de kerk, de tuinen, de binnenkoer en het buitenhof ondergaan vier dagen lang een florale metamorfose. Kortom, zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Meer informatie over dit evenement vind je hier.

Headerfoto: Piet van Kampen