Net als veel andere (tropische) planten zijn anthuriums niet geschikt voor consumptie en kunnen er gevolgen optreden bij het innemen van een stukje van de anthurium plant. Wat er kan gebeuren en wat je dan het beste kunt doen, leggen we in dit artikel uit.

Niet geschikt om te eten

De kans dat jij of iemand in jouw omgeving een stuk van een anthurium plant binnenkrijgt, is natuurlijk niet groot. Maar mocht dit wel gebeuren, dan kunnen er gevolgen optreden. Denk hierbij aan een pijnlijke, brandende en jeukende sensatie van de lippen en mondholte. Ook kan er zwelling en blaarvorming ontstaan.

De pijn, zwellingen en andere reacties zullen na verloop van tijd verminderen. Een ijsklontje in de mond nemen, of spoelen met koud water kan voor verminderen van de klachten zorgen. Een pijnstiller innemen kan ook geen kwaad.

Dokter raadplegen

Als jij of iemand anders een stukje van de anthurium plant binnenkrijgt, is het verstandig contact op te nemen met de huisarts. Dit geldt ook voor huisdieren. Als je ziet dat de plant is aangevreten, is het aan te raden om een dierenarts je huisdier even te laten onderzoeken.

Lees hier meer over de verzorging van de anthurium

Gerelateerde artikelen ..