Vandaag lichten we de interieurtrend Simple & Slow uit. Een trend die het gevolg is van een aantal hectische en onzekere jaren door de wereldwijde pandemie. Van ons dagelijkse leven naar stilstand, naar alles uit het leven halen en weer terug naar af. Niet gek dat we nu naar eenvour en warmte snakken! Simple & Slow draait om het creëren van een plek waar je je kunt terugtrekken en op adem kunt komen, en daar lees je in dit artikel alles over.

Simple & Slow

De afgelopen jaren zagen we qua trends vooral grote, open ruimtes, maar binnen Simple & Slow draait het om het creëren van wat meer afgesloten hoekjes en ruimtes in huis. Bijvoorbeeld door het gebruik van een room divider of glazen deur. Zo blijft het gevoel van een open ruimte bestaan, maar creëer je wel wat meer rust.

Anthurium interieur inspiratie:
Foto: Huberdine

Voor meer warmte in huis is het gebruik van hout ideaal. En dan niet alleen voor de vloer en meubels, maar ook tegen de wand en als raamdecoratie. Combineer dit met ronde vormen en natuurlijke materialen, want die zorgen voor rust in huis. Denk hierbij aan bamboe, linnen, wol, glas en jute.

10x anthuriums in een bohemian interieur

Aangezien we de afgelopen tijd veel binnen hebben gezeten, is het belangrijk om in huis voor daglicht en frisse lucht te zorgen. Houd de gordijnen open, zet de ramen en deuren wijd open en geniet van de frisse wind in huis.

Foto: Happy Monday Blog

Meer interieurtrends voor 2022? Lees dan ook: