In de herfst wordt het ’s ochtends een stuk later licht en ’s avonds een stuk vroeger donker. En dat maakt het zo donker binnenshuis! Een goed excuus om ’s avonds met kaarsen aan en een kleedje op de bank te kruipen, maar overdag is licht erg belangrijk en kan het veel voor je stemming doen. Kun jij wel wat meer licht in huis gebruiken? Lees dan snel verder voor 3 handige tips!

3 Tips om Meer Licht in Huis te Creëren

Gebruik Spiegels

De makkelijkste manier om meer licht in huis te halen is door spiegels op te hangen of neer te zetten. Doe dit op een strategische plek zodat het extra daglicht de ruimte in reflecteert. Bijvoorbeeld tegenover een raam. Extra voordeel: het laat een ruimte ook meteen groter lijken. Een grote spiegel van de grond tot het plafond kan een ruimte tot wel twee keer groter doen lijken!

Lees ook: Herfstinspiratie met anthuriums: 3 leuke DIY’s

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo)

Zet Kamerplanten Neer

Kamerplanten zorgen voor een fris en levendig geheel, want een belangrijke rol kan spelen in hoe je het licht in je interieur ervaart. Zet ze wel op een strategische plek. Zo is in de vensterbank niet handig, want dan houden ze juist daglicht tegen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo)

Vermijd een Donker Interieur

Een lichte ruimte lijkt groter, want het helpt om het daglicht te weerkaatsen. Maar dat werkt dus ook andersom: donkere kleuren werken als een spons en nemen licht op. Om dit te voorkomen is het dus handig om lichte kleuren te gebruiken. Je hoeft heus niet voor volledige witte muren met een wit interieur te gaan, zachte pasteltinten werken ook. En je kunt het natuurlijk ook combineren, door bijvoorbeeld een lichte bank voor een donkere muur te zetten. Of leg een licht tafelkleed over een donkere tafel.

meer licht in huis
Foto: Dutchguy

Meer Herfstinspiratie met Anthuriums: