Een balkon kan een oase van rust en ontspanning zijn, mits deze goed is ingericht. Met de juiste planten en accessoires kom je al heel ver: hiermee tover je het meest saaie balkon binnen no-time om tot een groen paradijs. Oók op een klein balkon van maar een paar vierkante meter. Wedden? Lees snel verder voor onze tips en maak een oase van groen op je balkon!

Zo maak je een oase van groen op je balkon

Combineer diverse soorten planten

De eerste stap bij het creëren van een groene oase op je balkon is het kiezen van de juiste planten. Natuurlijk mogen anthuriums hierbij niet ontbreken, want ze zijn niet alleen mooi maar ook gemakkelijk te verzorgen. Let hierbij wel op dat je ze niet in direct zonlicht zet, want dan kunnen de bladeren verbranden. Combineer anthuriums met planten die wel tegen direct zonlicht kunnen, zodat je op elke plek een plant kunt zetten.

Zo maak je een verticaal tuintje op je balkon

Ga de hoogte in

Als je aan een oase van groen denkt word je omringd door groen, toch? Daarom gaan we bij de tweede stap de hoogte in! Hangende planten zijn hier ideaal voor, maar je kunt ook ‘gewone’ planten in een plantenhanger ophangen. Door planten op te hangen heb je meer ruimte op de grond, wat extra fijn is als je een klein balkon hebt.

Lees ook: Zo maak je een verticaal tuintje op je balkon

Maak je oase van groen af met accessoires

Om het groene paradijs helemaal af te maken, voegen we een aantal accessoires toe. Leg bijvoorbeeld een tapijtje neer, met daarop een paar gezellige kussens. Denk ook aan mooie lantaarns of windlichten, en eventueel een lampjesslinger. Zet tenslotte een opvallende gieter neer, zodat water geven voortaan een leuke klus wordt!

Lees ook: 3 tips om je tuin een makkelijke make-over te geven