De zomer is begonnen! Het zonnetje heeft even op zich laten wachten, maar nu kunnen we volop genieten. Dus dit is ook het moment om het zomergevoel in huis te halen. Bijvoorbeeld met een tropisch zomer-arrangement met anthuriums! In dit artikel laten we zien hoe je dat gemakkelijk zelf doet.

Een tropisch zomer-arrangement met anthuriums

Een tropisch zomer-arrangement bestaat uit drie dingen:

• Tropische bloemen
• Felle kleuren
• Een opvallende vaas of een aantal kleine vaasjes

1. Tropische bloemen

Met tropische bloemen zoals anthuriums haal je direct het zomergevoel in huis. De anthurium komt van oorsprong uit tropisch Amerika – Colombia om precies te zijn. Dat is ook meteen de reden dat deze bloem van tropische temperaturen houdt en zich perfect leent voor een kleurrijk, tropisch boeket dat lang mooi blijft. Anthurium staat letterlijk symbool voor exotische schoonheid!

Zo maak je een tropisch zomer-arrangement met anthuriums

Lees ook: Zo houd je de zomer nog wat langer in huis: 3 tips

2. Felle kleuren

De zomer staat voor kleur. Een strakblauwe lucht, stralende zon, vrolijke kleuren en alle bloemen en planten in bloei. Dus een tropisch zomer-arrangement is niet compleet zonder felle kleuren. Anthurium bloemen komen in een grote diversiteit aan kleuren. Denk aan roze, oranje, paars, geel, groen, zalm, bruin en zelfs zwart. Genoeg felle kleuren om uit te kiezen dus!

3. Opvallende vaas

Om het tropische zomer-arrangement af te maken, ga je op zoek naar een opvallende vaas of meerdere kleine vaasjes die bij elkaar passen. Zo wordt het één mooi zomers geheel!

Zo maak je een tropisch zomer-arrangement met anthuriums

Zo maak je een tropisch zomer-arrangement met anthuriums

Bekijk ook deze video voor inspiratie voor een tropisch zomer-arrangement met anthuriums:

Lees ook: zo gaat een bos bloemen eens stuk langer mee