December is de maand om gezellig en uitgebreid te tafelen met vrienden en familie. Met de anthurium kun je daar eenvoudig extra sfeer aan toevoegen. Deze kleurrijke snijbloem en kamerplant is namelijk zeer geschikt voor tafeldecoraties: van stijlvol bourgondisch tot retro en van minimalistisch tot romantisch. In november en december bieden we een aantal ideeën voor kerstdecoratie met anthurium planten -en bloemen.

Kerstdecoratie met de anthurium

Is er tijdens het kerstdiner geen plek meer voor een mooi boeket of plant op tafel? Er zijn gelukkig genoeg andere manieren om de anthurium in de kerstdecoratie te verwerken en zo voor meer sfeer te zorgen. Een kleurrijk accent maak je bijvoorbeeld door een bak te vullen met rode of witte anthuriumplanten:

4 ideeën om de anthurium in kerstdecoratie te verwerken
Draad & Spijker

Of zet een anthuriumplant in een mooie pot op een dressoir en combineer het met kaarsen en kerstballen in dezelfde kleur:

In een kerstkrans komt de anthurium ook prachtig tot zijn recht. Voor een uniek exemplaar ga je zelf aan de slag, bijvoorbeeld met oranjerode anthuriums. Via deze link lees je hoe je dat doet.

 

 

Door de sterke, bladloze steel is de anthuriumbloem ook zeer geschikt voor de tafelschikking. Via deze link vind je daar meer ideeën voor. Na december haal je de kerstdecoraties weer weg en kun je nog lang van de bloemen genieten.

 

 

Lees hier meer over de verzorging van de anthurium.