De anthurium is met haar glimmende groene bladeren, gekleurde schutbladeren en opvallende kolf echt een statement bloem. Ze is anders dan andere bloemen, heeft een chique uitstraling en is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Dat maakt de anthurium een populaire bloem voor modeshows en fotoshoots. In dit artikel verzamelden we een aantal van de mooiste fashion & anthurium voorbeelden.

Fashion & anthurium

Een populaire bloem voor modeshows

Fashion en bloemen kunnen elkaar op schitterende wijze versterken. De anthurium trekt de aandacht met haar eigenzinnige en uitgesproken looks, en complementeert de prachtige ontwerpen.

Una Vera Favola Carnevalesca

Een goed voorbeeld hiervan is de schitterende show ‘Una Vera Favola Carnevalesca’, van couturier Ronald Kolk. Hiervoor toverde hij de grote Piquézaal in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee om in een levend schilderij, waarbij de presentatie van zijn wintercollectie 2017 plaatsvond in een extravagant decor van anthurium bloemen.

Lees ook: Anthuriumbloemen als decor bij haute couture show Ronald Kolk

En dat Ronald Kolk gelooft in fashion & anthurium, mag duidelijk zijn! Voor deze modeshow gebruikte hij de bloem als inspiratie:

De anthurium: een populaire bloem voor modeshows & fotoshoots
Foto: Ronald Kolk
De anthurium: een populaire bloem voor modeshows & fotoshoots
Foto: Ronald Kolk

Haute Nature

Een ander voorbeeld is de mode- en kunstshow ‘Haute Nature’ van Tosca Otten (TOS gallery) en Zyanya Keizer, op 23 mei 2019. Creaties als een ode aan de natuur, bloemen en planten in het specifiek. Met ‘Haute Nature’ transformeerde het zeventiende-eeuwse grachtenpand aan de Amsterdamse Herengracht voor even in een fantasiewereld. Zo dansten de jurken vol geborduurde bladeren, mosplanten en bloembladtexturen als het ware om de modellen heen. Het gebruik van de natuurlijke elementen toverden hen om tot levende kunstwerken, een beeld dat extra werd benadrukt dankzij de anthurium bloemen.

Fashion & anthurium: een populaire bloem in modeshowsFashion & anthurium: een populaire bloem in modeshows
Foto: Dorina van der Graaff

Een populaire bloem in fotoshoots

Maar ook in fashion fotoshoots, is de anthurium een graag geziene gast. Of ze nou een klein onderdeel van een shoot is of de hoofdrol heeft. De volgende foto’s zijn voor Elsevier gemaakt:

De anthurium: een populaire bloem in modeshows & fotoshoots
Foto: Violaine Chapallaz

Dat bloemen en fashion perfect samengaan, mag duidelijk zijn. Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook het Pinterest bord Fashion & Anthurium!