Couturier Ronald Kolk had de grote Piquézaal in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee maandagavond 4 september omgetoverd in een levend schilderij voor de presentatie van zijn wintercollectie 2017.

In een extravagant decor van anthuriumbloemen vond de show ‘Una Vera Favola Carnevalesca’ plaats. Dat bloemen en fashion perfect samengaan, bleek wel uit de spectaculaire aankleding van deze show. De exotische uitstraling van de anthuriums in de sobere tinten gaven de catwalk kleur en leven.

De kracht van contrast

De samenwerking met anthuriums en de aankleding van de modeshow is tot stand gekomen tijdens de presentatie van de couturestukken van Ronald Kolk op Keukenhof afgelopen jaar. Kolk gaf aan een specifieke voorkeur te hebben voor de verwerking van anthuriums bij zijn wintershow. Dit vanwege de unieke kleuren en karakteristieke vormen van deze bloemen die prachtig in contrast staan met de soberheid van de verlaten gebouwen die als decor weergegeven zouden worden.

Foto: Stephan de Haas

Opbloeiend karakter

In een landschap van verlate panden deden de anthuriums het decor weer opbloeien. De schoonheid van oud en nieuw werd weergegeven door de presentatie van de collectie met op de achtergrond een levensgrote voorstelling van vervallen gebouwen. De verwerking van anthuriums tijdens de haute coutureshow van Ronald Kolk is een perfect voorbeeld van hoe fashion en bloemen elkaar kunnen versterken. Het was een spektakel vol dans, zang, glinstering en show. Kortom, een prachtig podium om de veelzijdigheid van de anthurium te laten zien.

Foto: Stephan de Haas
Foto: Stephan de Haas