Op zoek naar de sterkste plant, die het hele jaar door bloeit? De anthurium heeft heel weinig nodig om toch heel lang mooi te blijven én bloeit meerdere keren per jaar. Dit maakt het de ideale plant voor mensen zonder groene vingers!

De sterkste plant: de anthurium

De geslachtsnaam anthurium is een afgeleide van het Griekse ‘Anthos’ en ‘Oura’. De letterlijke vertaling hiervan is ‘bloeistaart’. De naam is toepasselijk vanwege de bloeiwijze. Deze bestaat uit een schutblad en de kolf, waarop de bloemen zich bevinden.

Meerdere keren paar jaar in bloei

Is jouw anthurium uitgebloeid? Gooi deze dan niet weg! Want bij de juiste verzorging maakt deze plant het hele jaar door nieuwe bloemen aan. Doorgaans zijn er cycli van drie maanden bloei, enkele maanden geen bloei en dan weer drie maanden bloei. Als de plant glimmend blad heeft en nieuwe bloemen produceert, kun je ervan uitgaan dat zij in gunstige omstandigheden verkeert en nog vele jaren zal bloeien.

Lees ook: Hoe laat je een anthurium opnieuw bloeien?

Tips om een anthurium plant te verzorgen

De anthurium is erg makkelijk in haar verzorging: ze heeft weinig nodig om jarenlang mooi te blijven. Er zijn wel een paar tips die we graag met je delen zodat je nóg langer plezier hebt van je plant. Zo kun je de anthurium het beste een keer per week water geven. ’s Zomers mag dit wel wat vaker zijn, zo’n twee keer per week. Maar voel altijd eerst even aan het potgrond, want als dit te nat is kunnen de wortels gaan rotten. Wortelrot ontstaat namelijk door stagnerend water. Geef je plant dus pas water als het potgrond vrij droog aanvoelt. Wil je je anthurium plant extra verwennen? Besproei haar dan af en toe met een plantenspuit, zodat ze zich weer even in de tropen waant.

Lees ook: Wat te doen als de bladeren van je anthurium verkleuren?