Bij de juiste verzorging en regelmatige bemesting maakt de anthurium het hele jaar door nieuwe bloemen aan. Doorgaans zijn er echter cycli van drie maanden bloei, enkele maanden geen bloei en dan weer drie maanden bloei. Gooi haar dus niet weg als ze even niet bloeit! In dit artikel lees je wat je kunt doen om je anthurium opnieuw te laten bloeien.

Hoe laat je een anthurium opnieuw bloeien?

In de winter heeft de plant over het algemeen minder bloemen, maar als de zon meer schijnt, ontwaakt de Anthurium uit zijn winterslaap en gaat hij meer bloeien. Net als mensen eigenlijk. Als jouw anthurium al een tijdje geen nieuwe bloemen geeft, kun je het volgende doen om haar opnieuw te laten bloeien. Zet je plant op een lichte(re) standplaats, geef haar maximaal één keer in de week water, en eventueel een klein beetje extra voeding. In het vroege voorjaar geef je zes weken tot twee maanden geen voeding en iets minder water. Als het warmer en zonniger wordt, geef je weer wat meer water en begin je met de voeding.

Lees ook: Styling tip – hoe decoreer je met anthurium planten?

Nieuwe bloemen

Dit zorgt er meestal vrij snel voor dat de anthurium opnieuw gaat bloeien. Eerst komt er een blad en vervolgens komt er een nieuwe bloem. Als de plant glimmend blad heeft en nieuwe bloemen produceert, kun je ervan uitgaan dat zij in gunstige omstandigheden verkeert en vele jaren zal bloeien.

Heb je nog andere vragen? Bekijk dan ook even de FAQ.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo)