Het wordt weer kouder, later licht en vroeger donker. Het is overduidelijk herfst! En naarmate de seizoenen veranderen, veranderen onze behoeftes. Zo blijven we weer wat meer binnen, zetten we de verwarming aan en neigen we meer de gezelligheid in huis. En daarmee veranderen ook de behoeften van kamerplanten. Het is dus zeker belangrijk om jouw kamerplanten in de herfst anders te verzorgen. In dit artikel lees je hoe!

Kamerplanten in de herfst verzorgen

Minder water

In de herfst kun je je kamerplanten minder water geven dan in de zomer. Ze krijgen dan namelijk minder licht en groeien langzamer. Controleer altijd even het potgrond van je plant voordat je water geeft.

Lees ook: Geef je interieur een kleurrijke look met planten om de herfst mee op te fleuren

De juiste plek voor je planten

Dat wij in de herfst en winter van de warmte van een verwarming houden, betekent helaas niet meteen dat planten dat ook doen. Integendeel zelfs; bij sommige planten zullen de bladeren uitdrogen als ze te dicht bij een verwarming staan. Let hier dus goed op! Daarnaast is het belangrijk erop te letten dat je kamerplanten voldoende licht krijgen, aangezien het in de herfst korter licht is. Het kan namelijk net zo zijn dat de plek waar een plant eerst stond veel zonlicht kreeg, maar nu nauwelijks meer. Verplaats dus waar nodig je planten om te zorgen dat ze genoeg daglicht krijgen.

Foto: Anthura

Een vochtige omgeving

Mede dankzij de verwarming, wordt de lucht in huis droger. En veel kamerplanten houden juist van een vochtige omgeving! De gemakkelijkste manier om de luchtvochtigheid in huis te verhogen, is door een luchtbevochtiger te kopen. Binnen zo’n apparaat worden waterdeeltjes omgezet in damp, waarna een fijne nevel door de kamer wordt verspreid.

Lees ook: Verhoog de luchtvochtigheid in huis voor jou en je planten