Samen met haar gezin bewoont Jellina Detmar een charmant woudhuisje, gelegen net buiten Kollum. Momenteel ondergaat het huisje een intensieve renovatie, voornamelijk onder leiding van Jellina zelf, met hulp van haar man. Haar hands-on mentaliteit is duidelijk zichtbaar op haar sociale media, waar ze regelmatig te vinden is terwijl ze aan het schilderen of klussen is. We hebben haar onlangs blij gemaakt met schitterende anthurium planten, die nu een essentieel onderdeel zijn van de binnen-buiten balans in Jellina’s woudhuis. De resultaten hiervan deelde zij op haar Instagram-account.

Binnen-Buiten Balans

Industrieel met een Twist

De woonstijl van Jellina laat zich het best omschrijven als industrieel met robuuste en stoere elementen. Je ziet veel aardetinten en (eiken)hout en dat wordt gecombineerd met zwart, wit en bruintinten. Kamerplanten, volgens Jellina onmisbaar in het interieur, zorgen voor extra sfeer en bovendien een goede binnen-buiten balans. Een opvallende toevoeging aan de woning is de aanbouw met een glazen schuifwand. Tijdens de zomermaanden staan die uiteraard wagenwijd open, maar in de herfst en winter blijven ze dicht om het behaaglijk warm te houden. De enorme lichtinval in de aanbouw zorgt dat kamerplanten het goed naar hun zin hebben. Passend bij haar woonstijl plantte Jellina meerdere anthuriums in een grote, zwarte en stoere bak en gaf ze een plekje op de robuuste houten tafel. Jellina: “Doordat we in zo’n groene omgeving wonen is het fijn om het buitenleven ook binnen terug te laten komen. Een bak vol met mooie anthurium planten geven je zeker dat gevoel. De rood, geel en oranje kleuren matchen lekker met het najaar.”

Binnen-Buiten Balans
Foto: Jellina Detmar

Lees ook: Industrieel Chique Interieur met Anthurium Bloemen

In de aanbouw staat behalve een grote eettafel tevens een zithoek waar het heerlijk relaxen is. Ook daar zette Jellina anthuriums neer. Jellina: “Bij de lekkere zitbank koos ik juist om de planten in verschillende potten te zetten en maakte ik een mix van terra cotta, keramiek en manden van bamboe. Ik hou van natuurlijke kleuren en materialen. Ze zijn stoer en natuurlijk en dat past goed bij onze stijl. Behalve bloeiende anthuriums heb ik er ook eentje zonder bloemen. Toch is het een echte blikvanger om dat je op het blad heel duidelijk de nerven kunt zien. En door de planten in een groepje bij elkaar te zetten, creëer je echt een fijne groene sfeer in huis.”

Foto: Jellina Detmar

Luchtzuiverende Kracht

In de aanbouw staan lekker veel anthuriums. Die zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar geven ook een positieve bijdrage aan het binnenklimaat. Zeker nu de glazen wand van de aanbouw tijdens de donkere dagen dicht blijft, is de ventilatie minimaal. Luchtzuiverende planten zoals de anthurium kunnen dan een handje helpen. Ze nemen luchtverontreinigingen op en breken die af via de wortelkluit. In ruil geeft de plant zuurstof terug. Hoe meer planten, hoe sterker het effect. Gezien het aantal anthuriums bij Jellina, moet dat dus helemaal goed komen!

Wil je meer weten en zien van Jellina’s woning en verbouwing? Lees haar blogs op www.jellinadetmar.nl of volg via Instagram @jellinadetmar.