Eerlijk is eerlijk: als je veel thuis bent kun je je interieur op een gegeven moment best een beetje zat worden. Voeg daaraan toe dat er een nieuw seizoen begonnen is, dus het is hoog tijd om je een interieur een beetje om te gooien! Is jouw interieur ook toe aan een frisse update, zonder al te drastische veranderingen? In dit artikel delen we 3 tips.

Lees ook: Style je interieur met de Pantone trendkleur van 2021

Geef je interieur een frisse update

Planten-update

Een verse bos bloemen of nieuwe plant fleuren elke kamer meteen op. Behoefte aan een grotere verandering? Zet dan een echt grote plant neer, en maak dat de statement piece van je interieur. Hallo urban jungle-vibe! Liever een kleinere verandering? Geef de planten die je al in huis hebt dan nieuwe plantenpotjes, of zet ze eens op een andere plek. Niet genoeg plek in huis? Denk dan eens aan een plantenhanger, daarmee hang je je plant aan het plafond op.

Less is more

Je weet wat ze zeggen: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ga met een frisse blik door je interieur heen en doe weg wat je niet langer blij maakt. Zorg dat alles in huis een plekje heeft, en er zo min mogelijk troepjes rondslingeren. Daarnaast zorg je zo voor dat de eyecatchers in huis alle aandacht krijgen, in plaats van tijdschriften of andere troepjes.

10x anthuriums in een bohemian interieur
Foto: Judith Home

Nieuwe kussenhoezen

Een andere simpele truc voor een interieur update, is de kussenhoezen op de bank te verwisselen voor nieuwe exemplaren. Een andere kleur, print of stijl zorgen al voor een hele andere sfeer! Helemaal als je meerdere kussens met elkaar combineert. Gebruik het liefst lichte of felle kleuren, om het voorjaar in huis te halen.

Spiced Honey
Foto: Styled by Sabine

Lees ook: Zo maak je zelf een kleurrijk lente-arrangement met anthuriums