Een bijzondere exotische verzameling maak je makkelijk zelf. Je kunt de allermooiste anthurium snijbloemen in verschillende vazen bij elkaar zetten op een tafel. Of je kiest voor een verticaal boeket met kleurrijke anthuriums in een schaal. Er zijn honderden soorten en tientallen styling opties met anthuriums, dus kies maar uit! Met deze kunstwerkjes uit de natuur geef je het interieur een kleurrijke exotische ‘look’ om de herfst mee op te fleuren

De exotische kant van groen

De mix van mooie ton sur tonfinten paars, met een vleugje wit en geel op een goudkleurige schaal past bijzonder goed in de exotische trend. Snijd de bloemen wel altijd even een stukje af en zorg dat ze met hun voeten in het water staan.

Foto: Judith Beahner, Het Groenlab
Foto: Judith Beahner, Het Groenlab

Pronkstuk

In een stolp wordt de anthurium echt een lust voor het oog. Hiervoor kun je het best de wat kleinere soorten gebruiken. Gebruik glazen reageerbuisjes als vaasje; maak ze met een ijzerdraadje aan elkaar vast.

Foto: Judith Beahner, Het Groenlab

Een feestje op tafel

Een paar stelen van deze Latijns-Amerikaanse beauty in vazen op tafel voelen als een compleet boeket waar je al gauw 3 weken van geniet. Voor een mooie variatie zet je kleine en grotere soorten bij elkaar. Sommige schutbladen worden wel 25 cm groot. Als enkele stelen zijn ze prachtig maar ook met andere bloemen of bijvoorbeeld een tak sierasperge.

Foto: Judith Beahner, Het Groenlab
Foto: Judith Beahner, Het Groenlab