Snijanthuriumkwekers hebben in één ochtend ruim € 3100,- opgehaald voor de Hartstichting. Deze actie vond plaats tijdens een speciale Hartstichtingveiling op de exportklokken in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. De anthuriumkwekers dragen op deze manier een deel van de totale dagomzet snijanthuriums af aan de Nederlandse en Duitse Hartstichting.

Echte acties voor echte mensen

Het initiatief zorgde voor veel enthousiasme en onderlinge strijd in de zaal. Na het veilen van de laatste kar, gingen de handen van inkoper Nol Nijssen de lucht in. Nijssen Junior BV was met €2,30 per steel de hoogste bieders van de drie veilingklokken. “Onze collega Jan Kok is onlangs met pensioen gegaan, maar hij heeft het 13 jaar geleden aan zijn hart gekregen. Door deze actie te steunen willen wij Jan een hart onder de riem steken en even stilstaan bij dit goede doel”, aldus Nijssen.

Na Nijssen Junior BV, waren Ransom Flowers met €2,11 per steel en Van der Plas Export B.V. met €1,28 euro per steel de hoogste bieders. De inkopers ontvingen allen een heerijke taart als dank voor hun bijdrage aan de Hartstichting.

Samen strijden voor een wereld zonder hart- en vaatziekten

Gedurende de hele maand september halen anthuriumkwekers en -veredelaars geld op om onderzoek naar hart- en vaatziekten te steunen. Van elke verkochte anthurium gaat een gedeelte naar de Nederlandse en Duitse Hartstichting. Met haar hartvormige bloem en luchtzuiverende kwaliteiten is de anthurium een perfecte match voor deze actie: de kwekers en veredelaars voelen zich nauw verbonden met de Hartstichting en zetten zich voor het vierde opeenvolgende jaar trots in om dit goede doel te steunen.

Grootschalige mediacampagne

Door de mediacampagne op radio, tv, dagbladen en social media krijgt de actie veel aandacht: zo worden er ruim 5 miljoen consumenten bereikt. De opbrengst vanuit de verkoop van anthuriums wordt aangevuld met de opbrengsten van speciale collecte-acties. In verschillende ziekenhuizen in Nederland gaan de kwekers en veredelaars samen met vrijwilligers van de Hartstichting op pad met collectebussen. Bezoekers van de ziekenhuizen ontvangen als dank voor hun vrijwillige donatie een anthurium. Vorig jaar heeft deze actie in één ochtend ruim 2.200 euro opgeleverd. Dit jaar zijn de verwachtingen weer hoog en hopen anthuriumtelers zich wederom hard te maken voor de Hartstichting.

 

De actie met speciale Hartstichtingverpakking loopt van 1 tot en met 30 september 2017 en is onder meer verkijgbaar bij Hoogvliet, Dekamarkt en Groenrijk. Steun dit initiatief door deel te nemen of roep uw klanten actief op deel te nemen aan dit goede doel.