Mini-anthuriums zijn de ideale manier om elk hoekje in huis op te fleuren. Deze planten zijn namelijk compact, brengen kleur en leven in huis en zijn perfect voor bijna elke ruimte. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk te verzorgen. Lees snel verder voor een aantal creatieve manieren om mini-anthuriums in je interieur te stylen!

Mini-anthuriums stylen

Een van de grootste voordelen van mini-anthuriums is dat je ze overal kunt plaatsen. Ze doen het goed in zowel indirect zonlicht als schaduw. Dit betekent dat je ze bijna overal in huis kunt plaatsen, zelfs op plekken waar weinig natuurlijk licht komt. Denk aan een badkamer met een klein raam, een donkere hoek van de woonkamer of een gang zonder ramen.

Lees ook: Hoe lang gaat een Anthurium plant mee?

Hoekjes opfleuren met mini-anthuriums

Of je nu een ongebruikt hoekje in je woonkamer hebt of een saaie plank in de keuken, met een aantal mini-anthuriums kun je deze plekken gemakkelijk transformeren. De felgekleurde bloemen en glanzende bladeren zorgen voor een levendige uitstraling, waardoor zelfs de meest eenvoudige ruimtes tot leven komen. En door hun compacte formaat passen ze perfect op boekenplanken, vensterbanken of kleine bijzettafels. Plaats bijvoorbeeld een paar mini-anthuriums in leuke potjes op verschillende niveaus van een boekenplank om een speels effect te creëren.

mini-anthuriums stylen

De kinderkamer pimpen met groen

Mini-anthuriums zijn ook enorm geschikt voor de kinderkamer. Ze zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar hebben ook voordelen voor de gezondheid. Zo hebben mini-anthuriums een luchtzuiverende werking. Planten nemen schadelijke stoffen op uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Daarnaast zorgen ze voor een hogere luchtvochtigheidsgraad in een kamer en voor een rustgevende omgeving. Je kunt mini-anthuriums in de kinderkamer bijvoorbeeld op een nachtkastje, een bureautje of een vensterbank plaatsen.

Foto: Anthura

Lees ook: Inspiratie voor een botanische babykamer