Een aantal kleine kamerplanten op een plankje in huis staat natuurlijk erg leuk. Maar om echt impact te maken, zet je een aantal grote planten in je interieur. Een grote kamerplant geeft een exotisch effect in huis en vervult algauw de rol van een levend kunstwerk! In dit artikel delen we 4 tips om grote planten stylen, zonder dat het een overdadige jungle wordt.

Grote planten in je interieur: 4 tips

Planten doseren in je interieur

Wil je graag grote planten in huis zetten, maar ben je bang dat het geheel too much wordt? Geen zorgen, het is een kwestie van doseren. Verdeel je grote planten over de ruimte, in plaats van ze allemaal bij elkaar te zetten. Doordat er genoeg ruimte tussen de planten zit, ontstaat er een evenwicht dat rust met zich meebrengt. En dat is precies wat we willen! Daarnaast doet het ton-sur-ton principe ook veel om de rust in je interieur te bewaren.

Lege hoeken opvullen met grote planten

Grote planten zijn ideaal om lege hoeken op te vullen. Zet er bijvoorbeeld een in een mooie pot op de grond of op een krukje. Wedden dat de eerst saaie hoek ineens een eyecatcher in huis is? Kleine moeite met een groots resultaat!

Gebruik een grote plant als room divider

Ben je nog op zoek naar een mooie room divider? Gebruik dan eens een of meerdere grote planten! Op deze manier deel je een ruimte in tweeën, zonder dat het hard wordt. De bladeren laten namelijk nog genoeg daglicht door. Zet er bijvoorbeeld een tussen twee bureau’s in een (thuis)kantoor voor iets meer privacy.

Ga de hoogte in met grote planten

Binnen een interieur is het leuk om met verschillende hoogtes te werken, dit zorgt voor een speelse uitstraling. Want als alle planten dezelfde hoogte hebben, wordt het een beetje een saai geheel. Let er dus op bij het kopen van planten dat je ze niet allemaal van hetzelfde formaat koopt. Heb je toch veel planten in dezelfde hoogte in huis? Daar kun je gelukkig ook nog mee spelen, door een leuke plantenhoek te maken met diverse attributen. Zet bijvoorbeeld een grote plant in een mooie pot op de grond, hang een plankje op met daarop een aantal kleinere planten en zet er nog een op een tafeltje. Zo creëer je toch verschillende hoogtes!

Lees ook: Zo creëer je een plantenhoek in huis